- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Нико од ШОС-а не прави алтернативу војној организацији

© Фото : SCO Uzbekistan Organizing CommitteeЗаставе држава-учесница Самита ШОС у Самарканду
Заставе држава-учесница Самита ШОС у Самарканду - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Нико не поставља задатак да од Шангајске организације за сарадњу направи алтернативу војној организацији, сарадња у ШОС-у је пријатељство ради нечега, а не против некога, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Нико не поставља такав задатак. Заправо, сви односи у ШОС-у се граде на основу поштовања узајамних интереса“, рекао је он новинарима.
„И то је више пријатељство у име нечега, а не против некога“, истакао је Песков.
Портпарол је додао да ће се на самиту ШОС-а разговарати о билатералним односима, а тема Украјине се ионако свуда разматра.
„О теми Украјине се на овај или онај начин свуда разговара, али овде је главно развој билатералних односа: у смислу билатералних састанака председника, и развој и повећање међународног ауторитета, и тако прилично високог, тако важне међународне организације као што је ШОС“, прецизирао је Песков.
Председник Русије Владимир Путин допутовао је у Самарканд у Узбекистану на самит ШОС-а, а на маргинама тог догађаја шеф руске државе ће одржати низ билатералних састанака. Самит се одржава 15. и 16. септембра.
О томе шта је то „шангајски дух“, да ли је ШОС алтернатива евроатлантизму и како Запад види сусрете руског председника са кинеским, индијским и турским лидерима говорили смо у емисији „Свет са Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала