- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мисија ОДКБ надгледала границу Јерменије са Азербејџаном

© AFP 2023 / KAREN MINASYANВојска Јерменије
Војска Јерменије - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Прва група мисије Организација договора о колективној безбедности (ОДКБ) у на челу са генерал-пуковником Анатолијем Сиротовом стигла је на границу Јерменије и Азербејџана.
Јерменски војници су показали последице гранатирања на територији базе противвазудшне одбране. Мисија је посетила и град Горис и село Анкер у области Сјуник, где је након гранатирања оштећена кућа.
У међувремену, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је Азербејџан завршио започету операцију на граници са Јерменијом.

„Као одговор на провокације Јерменије, Азербејџан изјављује да је завршио започету операцију. Сада, када је операција завршена, нема потребе да се диже бука на ту тему. Према информацијама које сам добио од (председника Азербејџана Илхама) Алијева, наша азербејџенска браћа су се вратила на безбедне позиције“, рекао је лидер Турске након самита Шангајске организације за сарадњу (ШОС) у Самарканду, преноси турска национална телевизија ТРТ.

У уторак током ноћи на јерменско-азербејџанској граници дошло је до сукоба, а стране оптужују једна другу за изазивање конфликта.
Савет ОДКБ је на ванредној седници у режиму видео-конференције 13. септембра донео одлуку да пошаље у Јерменију мисију ради процене ситуације у вези са ескалацијом на јерменско-азербејџанској граници.
Јерменска војска у Нагорно Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СВЕТ
Јерменија поднела жалбу Међународном суду правде против Азербејџана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала