- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Фудбал је понекад луд“ – 17 промашаја најбољег стрелца, а онда хет-трик

© AP Photo / David CliffХјунг-Мин Сон
Хјунг-Мин Сон - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Фудбалери Тотенхема спектакуларно су победили Лестер резултатом 6:2 у осмом колу Премијер лиге, а посебно се истакао Хјунг-Мин Сон који је прекинуо црни низ и постигао хет-трик за само 13 минута.
Изузетно емотивно је Хјунг-Мин Сон реаговао после победе Тотенхема и спектакла који је приредио јер ове сезоне није постигао ниједан гол.
Чак 17 пута Сон је шутирао ка голу од почетка сезоне, али мрежа као да је била све даље. Ипак, Антонио Конте веровао је у фудбалера из Јужне Кореје и увео га у игру у 59. минуту утакмице.
У том тренутку голеада је увелико трајала. Најпре је у шестом минуту из пенала Лестер повео голом Тилемана, да би Хари Кејн изједначио после само два минута. Главом је за предност Тотенхема од 2:1 гол дао Ерик Дајер, да би ново изједначење донео Џејмс Медисон.
у 47. минуту Тотенхему ново вођство доноси Родриго Бентакур, а онда креће представа Сона!
Први гол Сон је постигао у 73. минуту, а десет минута касније уписао је и нови. Једва је прошло два минута, а лопта је поново завршила под ногама фудбалера из Јужне Кореје и он за 13 минута постиже хет-трик за великих 6:2 Тотенхема.
„Фудбал је понекад луд. Некада лопта није хтела да уђе, а сада је ушла три пута. Ово мења све. Научио сам много у овом тешком периоду. Морам да радим напорно сваки пут како бих добио шансу. Заиста сам поносан“, био је емотиван Сон након утакмице у којој се после дуго времена поново нашао на листи стрелаца.
Сон је толико био очајан због лоших партија да није могао да поверује када је лопта ушла у мрежу.
„Невероватан осећај, нисам могао да верујем када сам постигао гол. После много фрустрације и разочарања, негативан осећај је само нестао. Нисам могао да се покренем, само сам стајао мирно. То ме је учинило веома срећним“, закључио је Сон после победе.
На крају претходне сезоне Сон је уз Мохамеда Салаха са 23 гола био најбољи стрелац Премијер лиге, па је то додатно изненађење за лош старт сезоне.
Конте је Сона најпре оставио на клупи, али је касније и појаснио поступак.
„Имати играча тог нивоа на клупи значи да у једном тренутку могу да променим утакмицу. Данас је Сон био на клупи, али имамо 12 утакмица у низу, биће и други. Ако желимо да играмо екстремно важне утакмице у Премијер лиги и Лиги шампиона, морају да почну да разумеју важност ротације“, рекао је Конте.
Тотенхем и даље нема пораз, уписали су пет победа и два ремија и тренутно су други на табели Премијер лиге и има исти број бодова као и Манчестер сити који је први на табели.
Душко Тошић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СПОРТ
Легендарни репрезентативац преузима ОФК Београд?
Српски репрезентативац Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СПОРТ
„И да су имали пиштоље, бранио бих свој понос“
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Зенит - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СПОРТ
Други везани пораз за Србина у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала