- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси има план за „српске синове“ – у фокусу три имена

© Sputnik / Лола Ђорђевић Драган Стојковић Пикси
 Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, истакао је да има намеру да провери све фудбалере који имају и српско, али и држављанство неке друге државе.
Он је посебно говорио о Лазару Самарџићу, фудбалеру Удинезеа, младом репрезентативцу Немачке који би у наредном периоду требало да обуче дрес Србије.
„Био сам у Милану да гледам утакмицу између Милана и Удинезеа. Не да бих гледао Крунића, већ да бих видео Самарџића. Имали смо телефонски разговор почетком септембра где сам му објаснио које су нам намере и жеље, а колико сам приметио у том разговору, код њега није било дилеме да ли ће играти за Немачку или Србију. Опредељен је да игра за Србију. Договор је да дебитује у наредном квалификационом циклусу, од марта. Наравно, ако буде играо добро и наставио да се доказује...“, рекао је Стојковић.
Потом је објаснио и позиве дебитантима Срђану Бабићу и Стефану Митровићу за предстојеће мечеве у Лиги нација.
„Требало је да буде тројица дебитаната, али за сада су их двојица. То су играчи који имају потенцијал и таленат. Бабић је на позицији на којој игра, капитен свог тима, био је члан шампионске генерације омладинаца на Новом Зеланду. Моја жеља је да га видим уживо и како то изгледа на терену. Има таленат, а његове константне игре у Примери заслужују сваку пажњу“.
Што се Митровића из Црвене звезде тиче…
„Стефан Митровић је играч који представља будућност српског фудбала. Још је млад, али његове карактеристике мени изгледају одлично. Има брзину и храброст да ситуације „један на један“ решава са ауторитетом. Постојала је могућност да бира између две земље, а моја процена и мојих сарадника је била да су то играчи који треба да играју за Србију, своју земљу, своју отаџбину“, истакао је Стојковић.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
СПОРТ
„Није никаква трагедија да не будемо први“ – Стојковић говорио пред изазове у Лиги нација /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала