- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Интер није једини – Станковић на мети посрнулог клуба из Серије А

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Црвене звезде Дејан Станковић
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Дејан Станковић, бивши тренер Црвене звезде, поново се нашао на мети Сампдорије која га је контактирала још у периоду када је радио на Маракани.
Пре тога, 44-годишњи Београђанин и легенда црвено-белих доводио се у везу са Интером, клубом са којим је освојио велики број трофеја.
Италијански и грчки медији објавили су вест да је клуб из Ђенове озбиљно заинтересован да бекство са дна табеле започне с новом енергијом.
Тај посао лако би могао да буде поверен српском стручњаку који је средином августа напустио Црвену звезду након што клуб није успео да се пласира у Лигу шампиона, већ је завршио у Лиги Европе.
Ипак, није Станковић једини кандидат да замени Марка Ђампаола који је од јануара на клупи Сампе. Екипа у чије редове је недавно стигао српски репрезентативац Филип Ћуричић, закуцана је за дно табеле Серије А и после седам одиграних кола још није уписала победу.
Два мизерна бода уз пет пораза и очајну гол-разлику 4:13 јасан су знак да нешто мора да се мења. Кола су по Сампдорију кренула низбрдо откако је ухапшен контровезни власник Масимо Фереро који је предао власништво.
Сампдорија је изузетно цењен клуб, не само у Италији већ и у Европи. Под командом легендарног Вујадина Бошкова освојила је Куп победника купова 1990. године, док је годину дана касније стигао и Скудето у Ђенову, а 1992. године играли су финале КЕШ.
Осим Станковића у игри за преузимање Сампдорије су још и Естебан Камбијасо, Аргентинац са којим је био саиграч у Интеру, Ћаби Алонсо, као и Мичел.
У Италији је најављено да ће Сампдорија ускоро добити новог власника, а спекулише се да ће бити Халид Фалех Ал-Тани, члан владајуће катарске породице.
Марко Гобељић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
СПОРТ
Европа не трпи неуспех – топи се предност Србије
Дејан Анђус - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
СПОРТ
Анђус за Спутњик открива где је црно-бели печат – и шта је проблем у „Звездином пројекту“ /видео/
Лука Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
СПОРТ
Ђорђевић поново у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала