- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер је донео одлуку – „за остварење сна“

© AP Photo / Halden KrogРафаел Надал и Роџер Федерер у загрљају
Рафаел Надал и Роџер Федерер у загрљају - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
После вести да ће на Лејвер купу одиграти последњи меч у каријери, Роџер Федерер растужио је навијаче и објавио да ће моћи да игра само дубл. Партнер ће му највероватније бити шпански тенисер Рафаел Надал.
Раније је из његовог тима саопштено да није извесно да ће се Швајцарац уопште наћи на терену на свом последњем турниру у каријери.
Ипак, Федерер је одлучио да заигра – и то само у тандему са Рафаелом Надалом.
Иако је Новак Ђоковић увек честитао на великим победама и трофејима највећим ривалима Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру, остала два члана „велике тројке“ често су српског тенисера изостављали у честиткама.
Никада се Новак није превише обазирао на то, али је било јасно да Федерер више поштује Надала, као и Рафа њега него обојица Ђоковића.
Гест којим је дефинитивно стављена тачка на поменуту тврдњу је Федерерова жеља да последњи меч у каријери игра са Шпанцем са којим је одиграо 40 међусобних дуела, док је са Новаком имао десет више.
„Волео бих да играм у пару са Рафом Надалом. То би за последњи меч у каријери апсолутно било остварење сна“, рекао је Федерер.
Прослављени Швајцарац на почетку Новакове каријере није веровао да ће у њему имати великог ривала, али је Новак убрзо „побио“ Роџерове тврдње.
По доласку у Лондон Ђоквић и Федерер су се срдачно поздравили, а упркос томе што је „Федереров сан“ меч са Надалом, Новак је изузетно расположен и срећан што је добио прилику да игра у истом тиму са највећим ривалима.
Подсетимо, он се недавно огласио и саопштио да ће после Лејвер купа који се игра у Лондону од 22. до 25. септембра ставити тачку на богату каријеру.
Лејвер куп представљала ревијално такмичење између тима Европе и тима Света. За Европу играју: Новак Ђоковић, Рафел Надал, Енди Мари, Стефанос Циципас, Каспер Руд и Матео Беретини који мења Федерера у синглу.
За тим Света играће Тејлор Фриц, Феликс Оже Алијасим, Дијего Шварцамн, Френсис Тијафо, Алекс де Минор, Џек Сок и Томи Пол.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Медведев нахвалио Шпанца и поменуо Ђоковића: Ово није за мене...
Роџер Федерер током турнира у Халеу - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Федерер шокирао – ни Новак, ни Надал: После Пољака је био ватромет у мојој глави
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Шампионски загрљај у Лондону који је видео цео свет /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала