- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србији од „џелата“ стигла неочекивана „помоћ“

© AP PhotoФудбалери Србије на утакмици са Турском у Истанбулу
Фудбалери Србије на утакмици са Турском у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
Пратите нас
Шкотска је оставила Србију без Европског првенства 2020. године, након што је славила на Маракани после пенал-лутрије, али је две године касније одрадила велики посао за Орлове који би могли да заврше у другом шеширу за жреб за ЕВРО 2024. године, јер су „сукњице“ савладале Украјину 3:0 у заосталом мечу Лиге нација.
Тај резултат највише иде на руку Србији, која би у случају победе над Шведском и Норвешком „упала“ из трећег у други шешир, али постоји опција и да као најбоље другопласирана селекција заврши у другом шеширу.
Педантни стаситичари израчунали су да изабраници Драгана Стојковића Пикија имају 18,2 одсто шанси да заврше на првом месту Групе 4 Дивизије Б испред Норвешке, док 81,8 одсто се односи да ће остати у Дивизији Б.
Тријумф Шкотске против Украјине – 3:0 (0:0) довео је до тога да се Србији значајно увећају шансе за улазак у други шешир за ЕВРО 2024. године у Немачкој на чак 46,8 одсто.
Као што смо већ поменули, тријумфи против Шведске (24. септембар) у Београду и Норвешке (27. септембар) у Ослу, готово извесно би лансирали Орлове из трећег у други шешир јер би из Дивизије Б, прешла у Дивизију А.
Али, чак и да Орлови освоје три или четири бода у последња два квалификациона меча Лиге нација, имају изгледних шанси да буду најбоље другопласирана селекција. Србија ће ослушкивати резултате и других селекција – Украјине, Црне Горе, Исланда, али су Шкоти већ одрадили велики део посла.
За коначни биланс најбоље другопласиране селекције не броје се мечеви против последњег тима у групи, а разлог је тај што једна група има три селекције.
Србији се у том случају не би рачунали освојени бодови из двобоја са Словенијом која је закуцана за дно наше групе, или са Шведском уколико у последња два кола дође до рокаде на зачељу.
Емилијано Сала - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СПОРТ
„Човече, толико сам уплашен!“ – објављени последњи снимци страдалог фудбалера /видео/
Лазар Самарџић против Милана - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Обећао се Србији и Пиксију, а онда шокирао: „Размишљам само о Немачкој“
Српски репрезентативац Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Тадић неће носити траку дугиних боја у Катару
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала