- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обећао се Србији и Пиксију, а онда шокирао: „Размишљам само о Немачкој“

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAЛазар Самарџић против Милана
Лазар Самарџић против Милана - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
Пратите нас
Иако је Драган Стојковић Пикси на конференцији пред мечеве Лиге нација говорио о томе да у наредној години рачуна на младог Лазара Самарџића који може да игра и за Немачку поред Србије, талентовани фудбалер се изгледа већ определио за национални дрес Немачке што доказује његов разговор за тамошње медије.
Двадесетогодишњи фудбалер који наступа за Удинезе према речима Драган Стојковића Пиксија био је заинтересован да игра за репрезентацију Србије одакле је пореклом. Ипак, у разговору за „Спокс“ Самардџић је рекао да једва чека да игра за репрезентацију Немачке.
„Наравно да се надам да ћу се наћи на Европском првенству за младе наредне године. Радујем се због сваког наступа за Немачку. Прошле године сам разговарао са тренером У21 селекције Антониом Ди Салвом. Рекао је да му је тешко да ме позове уколико не играм редовно у клубу. Зато сам у почетку био само са У20 тимом, да би тренери могли да прате мој развој. Тамо сам био убедљив, па сам добио позив за следеће окупљање У21 селекције где сам услед повреда добио прилику“, рекао је Самарџић у интервјуу за „Спoкс“.
Само два дана након што је Пикси говорио о томе да млади фудбалер нема дилему, Самарџић тврди да није превише заинетресован да обуче српски дрес.
„Нисам се превише замарао тиме. Знам да има упита, али сам јасно ставио до знања да сам фокусиран на Немачку. Још имам времена да донесем коначну одлуку, за сада размишљам само о ФС Немачке. Поносан сам што играм за немачку репрезентацију, али наравно, поносан сам и на своје корене, а пошто је моја породица из Србије, наравно да се осећам и као Србин“, рекао је Србин рођен у Немачкој.
Самарџић је претходно играо за млађе селекције Немачке до 16, 17, 20 година док је за репрезентацију У21 дебитовао овог лета када је постигао гол против Мађарске у квалификацијама за Европско првенство.
Српски репрезентативац Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Тадић неће носити траку дугиних боја у Катару
Навијачи фудбалске репрезентације Русије на Светском првенству у фудбалу 2018. - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
Чеферин дао наду: Одлука о суспензији Русије може да буде промењена
Аргентински фудбалер Лионел Меси плаче на опроштају од Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
СПОРТ
„Обриши сузе, драги Лео...“ – истина је изашла на видело
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала