- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је спремна да „чује“ сјајне музичаре, али Пиксијева је последња

© РФС / Уђи у базу фотографијаДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси навикао је српску фудбалску јавност на офанзиван фудбал откако је преузео селекторску функцију, и велика је вероватноћа да ће Орлови на Швеђане у суботу од 20.45 на Маракани излетети на терен с двојицом класичних нападача.
Једно од кључних питања на конференцији пред дуел 5. кола Лиге нација са Скандинавцима односило се на то могу ли рекордер по броју голова за нацинални тим Александар Митровић и Душан Влаховић заједно, а Пикси је вешто „спаковао“ одговор и направио себи простор за дриблинг, као што је то чинио у играчким данима када је „ломио кичме“ ривалима.
„Све је могуће. Сигурно је да Србија хоће да буде прва у групи. Желимо да играмо леп фудбал и да на крају дођемо до резултата. Да играмо са Митровићем и Влаховићем? Обојица су добри, све зависи од формације и тактике. Добро се разумеју. Када имате два сјајна музичара не видим разлог да не свирају заједно“, поручио је селектор Србије.
А састав Србије могао би да изгледа овако пред двобој са Швеђанима.
Место међу стативама резервисано је за голмана Торина Вању Милинковић-Савића у којег селектор има огромно поверење и практично је потиснуо Предрага Рајковића који је раније био стандардна јединица Србије.
Србија ће по обичају играти са тројицом позади, очекује се формација 3-4-2-1 или 3-3-2-2. Бедем испред Вање Милинковић-Савића требало би да чине: Страхиња Павловић, Милош Вељковић и Стефан Митровић.
Офанзивни бекови, практично крила која ће шпартати по десној и левој страни требало би по свој прилици да буду Дарко Лазовић и Филип Костић.
На задњем везном у улози "осигурача" очекује се Саша Лукић, а друштво би могао да му прави Немања Максимовић. Е, ту и настаје зачкољица и Пиксијев дриблинг.
Или ће Максимовић од првог минута, а Србија са једним нападачем, по свој прилици Митровићем, или ће везиста Хетафеа рођен у Бањи Ковиљачи на клупу, а Душан Влаховић уз Митрогола у сам шпиц напада.
За креацију у везном реду јасно је да ће бити задужена двојица проверених мајстора фудбала - капитен Душан Тадић и Сергеј Милинковић-Савић ас Лација.
Standings provided by SofaScore
Србија је тренутно друга у Групи 4 Дивизије Б са седам бодова из четири одиграна меча, док Норвежани који су лидери имају десет, а ту разлику су направили захваљујући изненађењу на премијери у Београду када су славили голом Ерлинга Холанда.
 Селектор Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СПОРТ
Пикси упоредио Орлове с чувеним „Маратонцима“: „Имамо Митровића као Топаловића“ /видео/
Лазар Самарџић против Милана - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СПОРТ
Стојковића питали за „српског сина“ који флертује с Немцима, Тадић одговорио на критике
Александар Митровић и Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
СПОРТ
Орлови, поцепајте тако Швеђане и Норвежане /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала