- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пиксијеви јунаци: Митра морају да туку, а Влаховић као змај

© Фото : Скриншот / Фудбалски савез Србије / ЈутјубДраган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентација Србије
Драган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Селектор фудбалске репрезентације Србије блистао је од среће након сјајне партије Србије против Шведске и победе у Лиги нација резултатом 4:1.
Није могао Стојковић да пронађе замерку после изузетне утакмице српских фудбалера који су играли као један.
На челу са Александром Митровићем који је постигао три гола, мотивисани српски фудбалери поставили су Швеђанима до знања да из Београда неће отићи са осмехом на лицу.
Посебан мотив била су деца на трибинама јер навијачи због казне нису пуштени на стадион. Поред сјајне атмосфере Пикси је истакао и похвалио дебитанта Срђана Бабића.
„Мислим да је једно предивно вече иза нас. Бриљантна игра. Резултат такође. У свим елементима фудбалске игре смо били бољи од Шведске. Стил фудбала који ми гајимо и желимо да показујемо, даје резултате и лепоту у игри. То ме посебно радује. Србија увек игра за гол више. То смо показали и вечерас и на претходним утакмицама. Примљен гол нас није пореметио нити је негативно утицао на нас. Напротив, био је додатни мотив да наставимо са лепим акцијама, пас игром и то је дало резултат. Мислим да су сви уживали, поготово клинци којих је било у великом броју. Драго ми је због њих, ово вече ће памтити. Хвала им на подршци. У одбрани смо добро играли. Бабић је зрело одиграо утакмицу, у том дефанзивном смислу је урадио све на одличан начин“, рекао је Стојковић.
Било је полемике о томе да ли Душан Влаховић и Александар Митровић могу да играју заједно, али је на полемику стављена тачка јер су обојица против Шведске играли маестрално.
„Још једном, мислим да се они много жртвују за тим и могу да играју заједно. Митровић је дао три гола, а на другој страни, Влаховић је играо бриљантно без датог гола. Али то није толико важно за мене, јер су његове кретње и стил игре на врло високом нивоу. Они се добро разумеју и јако су опасни за противника у сваком тренутку“, објаснио је Стојковић.
Митровић је добио снажан ударац у ногу у завршници утакмице, али Пикси верује да иако буде осећао бол он неће дозволити да пропусти утакмицу против Норвешке.
„Он је добио један ударац и сад не знам у ком је стању. Мислим Линделоф да је то урадио. Да је мене ударио, рекао бих вам како се осећам. У овом тренутку не знам како је он. С обзиром на то да знам какав је Митровић, не верујем да ће пропустити утакмицу у Норвешкој па макар имао и болове. Он даје себе 100% и надам се да није ништа озбиљно. Видећемо, имамо још пар дана, да видимо тачно стање. Незгодан ударац, али добро. Морају и да га туку мало, дао им је три гола, не може без тога“, објаснио је селектор.
За Влаховића је имао само речи хвале.
„Влаховић рецимо данас није постигао гол, али је одиграо као змај. Ја то као тренер тако видим. Толико добрих примања, проигравања, улазака у шеснаестерац, уз то и асистенција. То је фасцинантно, та кретња и жеља да се помогне тиму. Мислим да сваки тренер да има таквог играча, са том врстом игре и ангажовања, мора бити задовољан. А ја јесам, без обзира да ли је дао гол“, рекао је Стојковић.
Меч са Норвешком на програму је 27. септембра, а Србији је као и домаћину потребна победа како би изборили елитну дивизију.
„Оно у Београду је било сто шанси и нисмо дали гол. У принципу знамо Норвежане, али неће им бити лако. Како зауставити Холанда? Ја не играм, то ћете питати ове играче који буду играли. Да играм, ја бих ти рекао. Мораш да будеш обазрив, да држиш концентрацију, играч је моћних квалитета. Учинићемо све да тимском игром га зауставимо и неутралишемо“, закључио је Драган Стојковић Пикси.
Александар Митровић славље - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Митровићева порука Србији: „Норвешка? Ми се питамо!“
Саша Лукић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
СПОРТ
Тренутак магије – лепотица Лукића за ТВ шпице /видео/
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
СПОРТ
Рапсодија Пиксијевих Орлова – Митровић са три гола уништио Швеђане /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала