- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Не дам никоме да каже реч за ове девојке“ – Марина брани њене лавице

© Фото : ФИБАКошаркашице Србије
Кошаркашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Кошаркашице Србије изгубиле су од Аустралије на Светском првенству, али је Марина Маљковић подигла глас и бранила младе играчице. Селекторка није дозволила да се каже да су Српкиње направиле неуспех јер су изузетно младе, а за противника су имале тешку екипу.
У тиму Србије више нема искусних попут Соње Петровић и Јелене Брукс, па је екипа остала на млађим кошаркашицама које тек треба да се докажу.
Бориле су се са изузетно јаким Аустралијанкама, на моменте их стизали на крилима Ивон Андерсон и Саше Чађо, али нису успеле да направе чудо.
Упркос поразу Марина Маљковић не дозвољава да се каже ниједна лоша реч за девојке.
„Није се ништа специјално догодило, играли смо против ривала који је далеко бољи од нас. Немојте молим вас да се нешто догодило. Девојчице које тренирам никад нису играле против екипе као што је Аустралија, против оваквих тела, високих и јаких играчица. Имали смо ми моменте, правили грешке какве не смемо, али није се ништа догодило. Сутра играмо против Малија који је јако незгодна екипа. Свима звуче као аутсајдери, али против нас овде нема аутсајдера. Тај Мали је у Београду добио Француску“, објаснила је Марина.
Селекторка је потом почела да брани кошаркашице Србије.
„Као што рекох, много значи нашој младости и неискуству. Ја нећу да дозволим да неко нападне ове девојке, оне то не заслужују. Не дозвољавам да ико каже нешто ружно за њих, оне вредно и марљиво раде. Оне не играју Еврокуп, Евролигу, немају искуство великих утакмица. Покушаћемо да будемо бољи у наредне две утакмице. Наше грешке стоје, правимо их неискуства, али ћемо се борити најбоље што можемо за Србију. Сулудо је објашњавати колико је јака репрезентација Аустралије у женској кошарци“, објаснила је Марина Маљковић.
Иако има два пораза Србија и даље може да буде у прве четири екипе у групи због важне победе над Јапаном. Селекторка је посебно подвукла ту утакмицу.
„Није довољно схваћено колико је велика победа над Јапаном. Нису само победиле Јапан, победиле су јаку екипу Јапана. Ми смо у тоталној смени генерација и ко зна кошарку види да нам следи светла будућност. Србија никад није одустала, па неће ни у наредне две утакмице. Видећемо да ли ће то бити довољно“, рекла је селекторка.
Највећи проблем на такмичењу је мали размак између утакмица, и умор који су кошаркашице већ осећале, а који се због мањка одмора само увећава. Србија са Малијем игра већ у понедељак.
„Колики је размак, 15 сати? Важно је да се напомене да је страховит умор посебно код утакмица из НБА. Девојке су пред сам турнир долазиле. Можда никад није било оволико тешко. Моје играчице одмах треба да се појаве у Турској јер креће првенство. Видимо недостатак свежине код доста играчица, то је лоше. Куд сви, тако и ми. Мислим да је лоше и да то ублажава страшан квалитет Светског првенства. Што се тиче поверења у младе играчице, оне су ту. То је најбоље што Србија има, што ја имам. Ја сам спремна да радим са њима и да стварам од њих играчице“, завршила је Марина Маљковић.
Малколм Казалон Мега  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Мега замало до изненађења у Москви
Тина Крајишник - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Српкиње немоћне против Аустралије! Тежак пораз упркос великој борби
Кошаркаш Партизана Зек Ледеј  - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
СПОРТ
Партизан се распао у Москви, Зенит у финалу ВТБ Суперкупа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала