- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Мучим се већ данима“ – Новак потврдио лоше вести

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић открио је да има проблеме са повредом зглоба десне руке и истакао да је она утицала на његову игру у сусрету са младим Канађанином Феликсом Оже-Алијасимом.
Ђоковић је поражен на Лејвер купу, а већ током првог сета било је јасно да се повремено држи за зглоб десне руке због болова које је трпео.
„Мучим се са десним зглобом последњих четири, пет дана. Држао сам то под контролом. Два меча су вероватно утицала. Данас није било лако. Нисам могао да сервирам брзо и прецизно колико сам желео. Делом је и до тога што нисам скоро три месеца играо, а овде су лопте велике и споре“, истакао је Ђоковић.
За повреду криви паузу коју је имао још од финала Вимблдона 10. јула.
„Мора да се користи много зглоб, можда ме је и зато мало болело, али је делом и до два меча која сам играо јуче. Можда се осетио и недостатак мечева. Надам се да ће се средити до мог првог меча у Израелу. Није исти зглоб са којим сам имао проблем пре неколико година, током Олимпијских игара у Рију“, подсетио је Ђоковић.
Новак је говорио и о наставку сезоне, а наредни турнир биће му Тел Авив наредне недеље. У првом колу је слободан, док ће у другом играти са бољим из дуела Тијаго Монтеиро - Пабло Андухар.
„Циљ ми је да се пласирам у Торино. Сада сам 15-16. На „рејс“ листи, а морам да будем у 20 како бих се као Гренд слем шампион пласирао тамо. Следе ми Тел Авив и Астана, после тога ћу играти у Берсију и надам се у Торину. Наравно, можда се нешто и промени“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Лоше вести из Лондона – Ђоковић повређен
Лејвер куп - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
Свет остварио историјску победу над Европом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала