- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Посматрач из Јужноафричке Републике: Кијевски режим као политика апартхејда

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаГласање на референдуму о присаједињењу Русији у Запорошкој области
Гласање на референдуму о присаједињењу Русији у Запорошкој области  - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Поступци украјинског председника Владимира Зеленског веома су слични политици апартхејда у Јужноафричкој Републици: имају исту тактику и исте спонзоре, изјавио је председник поткомитета за међународне односе Лиге младих странке Афрички национални конгрес Хулекани Мондли Скосана, који је посматрач током референдума у ​​Запорошкој области.
„Наравно, диктаторе, по правилу, не занима мишљење обичних људи. А видимо да он (Зеленски) користи Украјинце у својој јефтиној политичкој кампањи. Он је прави комичар и марионета Запада. Сматрамо га злочинцем. И постоји веома блиска сличност између режимског апартхејда у Јужној Африци и режима Зеленског. Они имају исте спонзоре и исту тактику. Они настоје да раздвоје људе према њиховом етничком пореклу“, рекао је Скосана.
Посматрач из Јужне Африке је приметио да становници Донбаса, као и Запорошке и Херсонске области, имају пуно право на самоопредељење.
„Треба схватити да су људска права предвиђена за све – не само за Американце, већ у истој мери и за становнике Запорожја и Донбаса“, додао је Скосана.
Референдуми се одржавају у Доњецкој и Луганској народној републици, Херсонској и Запорошкој области Украјине. Сједињене Америчке Државе, заједно са својим савезницима, одбијају да признају њихов легитимитет и прете Русији санкцијама ако ове земље буду припојене.
Референдум о уласку у састав Русије почео је 23. септембра. Гласање ће трајати пет дана, до 27. септембра, а резултати ће бити објављени 28. септембра.
Референдум у ДНР о уједињењу с Русијом - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Подкаст
Референдуми после којих ништа неће бити исто | Свет са Спутњиком
Херсон - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО У ДНР и ЛНР излазност изнад 85 одсто, у Запорошкој и Херсонској области изнад 60 одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала