- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер није рекао збогом тенису: Видимо се следеће године

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Роџер Федерер, легендарни швајцарски тенисер, опростио се од професионалне каријере на Лејвер купу, али је на крају турнира одушевио навијаче. Федерер је поручио да једва чека да се састане са тимом Европе и наредне године чиме је јасно истакао да не немара још увек да одустане од ревијалних мечева.
Када једна каријера траје 24 године и обогаћена је важним трофејима много је тешко раставити се од ње, а то је урадио управо Роџер Федерер.
Швајцарац није могао да заустави сузе након последњег меча на Лејвер купу, а након што је провео цео викенд са тимом Европе Федерер је очигледно схавтио да још увек нема снаге да се опрости од тениса.
После прве победе тима Света, Федерер се обратио свом тиму Европе и нарочито се захвалио селектору Бјерну Боргу, а онда рекао и нешто што је одушевило публику.
„Бјерн, хвала ти на свему, једва чекам да се видимо и следеће године. Уживаћемо и надам се да ћемо да победимо наредне године! Видимо се догодине у Ванкуверу, хвала вам свима, навијачима, било је невероватно и ви то добро знате“, поручио је Федерер.
Претходног дана Новак Ђоковић је позвао публику да му се придружи у томе да натерају Федерера да не оставља тенис, а Швајцарац је изгледа послушао српског аса.
„Нисам очекивао да ћу и данас причати, нисам баш спреман, али честитам Тиму Света на невероватном повратку. Имали су сјајан дан и свака част. били сте сјајни и заслужили сте да славите данас. Наравно мој тим је такође био фантастичан, уживао сам у сваком минуту. Било је дивно, емотивно. Ја сам се опоравио после тог петка и све у свему хвала вам на свему“, емотиван је био Федерер.
Нема сумње да ће Роџер наставити да буде део Лејвер купа јер је то турнир у чијем је креирању учествовао и сам Швајцарац.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Неправда која траје и Новаково седмо место
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Шок за Миомира у Сеулу! Хрват преко Србина уписао прву победу у каријери
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
СПОРТ
„Мучим се већ данима“ – Новак потврдио лоше вести
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала