- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је доживела тежак пораз, али Јовановић не брине: Не би било нормално да сада играју најбоље

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаши Црвене звезде
Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Влада Јовановић, тренер кошаркаша Црвене звезде поручио је да је тиму због нових играча потребно времена како би се све коцкице сложиле и да га уопште не брине пораз у припремној утакмици од Олимпијакоса.
Кошаркаши Црвене звезде заједно са тренером окупили су се поводом разговора са медијима, у коме је откривено и у каквој је стању повреда Огњена Добрића.
Влада Јовановић најпре се дотакао теме новајлија у клубу и објаснио да је Звезди потребан период привикавања.
„Има пуно нових играча и сигурно је потребно време да се навикнемо једни на друге и да се коцкице сложе. Ништа не иде преко ноћи, то је један процен, знамо за то и урачунали смо то. Верујемо да ће све бити како треба“, истакао је Јовановић.
Звезда је у последњој припремној утакмици доживела пораз од Олимпијакоса са чак 39 поена разлике, али тренер црвено-белих нагласио је да га тај меч није забринуо јер би волео да екипа најбољу кошарку остави за утакмице када почне првенство.

„Што се тиче припремног периода одиграли смо седам пријатељских утакмица, пет смо победили две смо изгубили, на некима смо изгледали добро на некима и не. Али то је припремни период када треба да сагледамо неке ствари да видимо на чему да радимо и шта треба да поправљамо. У свим тим неким можда лошим тренуцима извукли смо поуке и надам се да ће то да нам помогне. Нисам забринут апсолутно, мислим да не би било нормално и добро да сада играмо најбољу кошарку. Ја очекујем да ћемо сваки дан и недељу бити бољи, а најбоље да играмо када то буде требало“, подвукао је Јовановић.

Црвено-бели са пуно самопоуздања улазе у нову сезону коју започињу утакмицом против екипе МЗТ Скопље првог октобра у оквиру АБА лиге, а шест дана касније састају се и са Ефесом у уводном мечу Евролиге.
„Као што знате, практично ми завршавамо фазу припремног периода и почињемо да се спремамо за први меч у АБА лиги који долази брзо. Знамо каква су очекивања од нас и спремни смо да одговоримо на све изазове. Цео клуб и ја верујемо у овај тим и стручни штаб. Даћемо све од себе да испунимо очекивања, али идемо од утакмице до утакмице. Сигуран сам да имамо шта да понудимо, рекао је Јовановић.
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Добрић се на „прозивци“ појавио са Чизмом, а Спутњику је поручио: Није страшно /фото/
Србија Мали Светско првенство за жене у кошарци - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Скандал на Светском првенству после меча Српкиња! Малијке се потукле, а Саша раздвајала /видео/
Ивана Раца - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Српкиње победиле после 15 сати од пораза – храброст „лавица“ на делу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала