- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бугарски посматрач на референдуму: ЕУ се претвара у фашистичку организацију

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗаставе Европске уније испред седишта Европске комисије у Бриселу
Заставе Европске уније испред седишта Европске комисије у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Уколико Европска унија уведе санкције својим грађанима који су учествовали у праћењу референдума о присаједињењу ЛНР, ДНР, Херсонске и Запорошке области Русији, то ће бити манифестација фашизма, сматра међународни посматрач из Бугарске Младен Иванов.
„То ће бити чисти фашизам ако се деси. Овде се поштују сва могућа правила, људи излазе на изборе као на празник, то је воља народа. Европска унија увек говори да су демократска организација и да жели да буду пример свима, а ако буде (увођење санкција), значи да је то потпуно у супротности са изјавама. Ако се то догоди, значи да се ЕУ претвара у фашистичку организацију“, објаснио је Иванов.
Званични представник спољнополитичке службе Европске уније Петер Стано изјавио је да ЕУ посматрање референдума о приступању Руској Федерацији сматра кршењем и дозвољава санкције посматрачима из земаља ЕУ.
Референдуми о присаједињењу Русији одржавају се у Доњецкој и Луганској народној републици, Херсонској и Запорошкој области Украјине. Сједињене Америчке Државе, заједно са својим савезницима, одбијају да признају њихов легитимитет и прете Русији санкцијама ако ове земље буду припојене.
Референдум је почео 23. септембра. Гласање ће трајати пет дана, до 27. септембра, а резултати ће бити објављени 28. септембра.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Специјална операција у Украјини
Кремљ: После референдума ситуација ће се кардинално променити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала