- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сикорски: Претпоставка о умешаности САД у догађаје око "Северног тока 2" моја лична хипотеза

© Sputnik / Алексеј Даничев / Уђи у базу фотографијаРадослав Сикорски
Радослав Сикорски - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Бивши шеф пољске дипломатије Радек Сикорски изјавио је да су претпоставке о умешаности Сједињених Држава у оштећења која су се догодила на гасоводу „Северни ток 2“ код Данске – његове личне хипотезе.
„Нека истрага коју спроводи Данска утврди ко је крив. Радне хипотезе о томе ко је имао мотив и могућност да тако нешто уради, износим, природно, само у своје лично име“, написао је он на Твитеру.
Његова изјава уследила је након што су у Москви оштро реаговали на његов пост на Твитеру у којем се после оштећења гасовода захваљује САД без додатних објашњења.
Компанија „Норд стрим 2 АГ“ је у понедељак саопштила да се на једном од кракова „Северног тока 2“ (напуњеног техничким гасом након изградње) догодила ванредна ситуација у водама Данске у близини острва Борнхолм, праћена наглим падом притиска. Затим је пријављен смањен притисак на оба крака (рад гасовода прекинут је крајем августа, али је он остао напуњен гасом). Компанија је саопштила да узроци такође нису познати.
Министарка спољних послова Шведске Ен Линде рекла је да инцидента са цурењем гаса на гасоводима „Северни ток“ и „Северни ток 2“ дошло услед експлозија.
„Цурење гаса на гасоводима 'Северни ток' и 'Северни ток 2' у искључивим економским зонама Данске и Шведске последица је експлозија, које су вероватно изазване саботажом. Настављамо да прикупљамо информације и не искључујемо било које учеснике и мотиве“, написала је Линде на Твитеру.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Мистерија на дну Балтика – ко разара најважнији пројекат Русије и Европе
Европска унија и Америка - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Подкаст
Сједињене Државе против Европске уније | Нови Спутњик поредак
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток у водама Данске - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
РУСИЈА
Захарова после хаварије на гасоводу: Да ли је објава Сикорског званично изјава о терористичком акту?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала