- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марина је желела сусрет са Америком: „Боље да ме згази Мерцедес него Фића – можемо мирно да спавамо“

© Фото : ФИБАМарина Маљковић
Марина Маљковић  - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Марина Маљковић, селекторка кошаркашица Србије нема разлога да не буде поносна и након пораза од селекције Сједињених Америчких Држава у четвртфиналу Светског првенства. Селекторка је истакла да је срећна и да је њеним Лавицама требала Америка како би стекли искуство за наредни дуел против те селекције.
Ако је неко стао уз свој тим и када је поражен била је то Марина Маљковић. Српске кошаркашице у њој немају само селектора већ и великог пријатеља чије имају безгранично поверење.
То поверење кошаркашице су оправдале на Светском првенству јер су иако су подмлађен тим стигле до четвртфинала.
„Била сам и раније задовољна и срећна, али ово ми је легло најискреније. Све је ишло нормалним путем и победе и порази. Све је прошло кроз лепу енергију, логичан ток, без икаквих турбуленција. Осећам се добро јер колико год да немају у неким моментима талента, али сада ће оне мало да се уобразе. Шалим се, то им никада неће бити дозвољено. Колико год да нису имале никаквог знања и свега, увек су ме гурале својим преданим радом и мени је то најважније. Као и својим људским особинама. Осећај једне испуњености јер смо одрадили најбољег што смо могли. Можемо мирно да спавамо“, рекла је Маљковић за „Спорт Клуб“.
Селекторка верује да је добро што је Србија за противнице у првој елиминационој фази добила управо Американке јер ће тако стећи искуство за наредне сусрете.
„Морало је, баш је морало. Ако треба да ме згази, нек ме згази Мерцедес, а не ’фића’. Мало шале... Тако је, морало је да то буде последњи тест, последња школа. Сигурно ћемо играти боље против Америке следећи пут“, истакла је кроз шалу расположена селекторка.
Кошаркашицама престоје квалификације за Европско првенство у новембру, а Марина Маљковић верује да ће тим бити зрелији и одиграти добро те важне утакмице.
„Верујем да хоће. Пратимо их увек, сада ћемо максимално да се укључимо... Прича није завршена. Морају још много да уче. Не би ваљало да оне у својим клубовима не наставе са овим. Трудићемо се да имамо квалитетан контакт са њима и да се овај лепи талас наставити. Да подсетим, формиран је нови стручни штаб. Стално се праве нови тренери као и нови играчи. Скроз је кренула нова реконструкција. Задовољна сам и са тим. Тренери напредују... Радили смо у лепом амбијенту, лепој атмосфери“, завршила је Марина Маљковић.
Ивана Раца - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
СПОРТ
Оставиле срце на паркету, али далеко од чуда: „Бориле смо се колико смо могле“
Ивана Раца - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
СПОРТ
Храбре Српкиње поражене од Америке! Лавовска борба до последњег даха, Марина има тим за понос
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Евробаскет 2022
Десет минута Лукине магије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала