- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трагедија – имао је само 25 година, а ринг га је коштао живота /видео/

© Фото : Pixabay.comБоксерске рукавице
Боксерске рукавице - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Још једна трагедија у свету бокса. Колумбијски борац Луис Квинонес преминуо је неколико дана после меча супер лаке категорије за титулу државног првака и борбе са Хосеом Муњозом. Двадесетпетогодишњи Луис је од последица удараца пао у кому, био је пет дана у индукованој коми, после чега је преминуо.
Туга до неба! Квинонес је имао само 25 година и до уласка у ринг са 21-годишњим Хосеом Муњозом није знао за пораз. На крају, тај први га је коштао живота.
Муњоз је задавао током борбе велики број удараца старијем ривалу који је то, чинило се, добро подносио, али је у осмој рунди пао и више није могао да настави. Бројао је судија, избројао до десет, али Луис Квинонес наставио је да седи и лежи поду.
Одмах је било јасно да му није добро због чега је хитно превезен у болницу у Баранкиљи где је стављен у индуковану кому. Нажалост, то није помогло да се опорави.
Пет дана касније је преминуо, а Муњозу је службено уписана победа нокаутом.
Подсетимо, ово није први случај ове године да је боксер преминуо у рингу. Слична трагедија догодила се у Јужној Африци пре неколико месеци када је боксер Симисо Бутелези који је имао 24 године преминуо после повреда мозга у мечу лаке категорије против сународника Мнтугве.
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Ангелина Топић најбољи млади спортиста Европе
Мајами - Синсинати - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Доктор прети тужбом за убиство после бруталног инцидента у НФЛ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала