- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Нећу поднети оставку, важно је да Ђукановић више не контролише процесе у држави

© AP Photo / Darko VojinovicЦрногорски премијер Дритан Абазовић
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да неће поднети оставку. То је његов коментар на привођење директора Управе прихода и царина Рада Милошевића и сумње тужилаштва да један камион са цигаретама намењеним уништавању није стигао на локацију. Абазовић је говорио и о тренутној политичкој кризи у земљи.
„Нећу поднети оставку јер су резултати које Влада остварује енормни, поготово у борби против организованог криминала, изјавио је он, након свечаности поводом Дана унутрашњих послова.

Прљава кампања

Он је додао и да се активности на сузбијању шверца цигарета настављају без икаквих рестрикција, као и да даје пуну подршку специјалном државном тужиоцу, Специјалном полицијском одељењу, свим другим органима који учествују у акцијама.
„Уништавање робе, конкретно овде заплењених цигара, је уништавање финансијских ресурса организованих криминалних група. И они ће сада на све начине, прије него што се роба уништи, вероватно наставити покушаје да део робе некако спасу, врате у своје власништво“, казао је Абазовић.
Он је навео да је мониторинг који се вршио и за тај транспорт вишеструки и да није само једна служба укључена.
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
РЕГИОН
Ђукановић поново за скраћење мандата Скупштини; Абазовић: Смена Ђукановића логичан след догађаја
„Ко је урадио пропуст нека утврђују надлежни органи, нема никакве селективности. Не може да постоји никаква толеранција везано за активности које су до сада биле. Ми настављамо, позивам органе да све одраде како треба и видећемо шта ће бити исход“, рекао је Абазовић.
Упитан да ли верује да је камион заиста пошао негде другде, Абазовић је казао да жели да види где је тај камион, то исто треба да утврде органи, ако није отишао на право место.
„Добра је ствар што се на више начина врши надзор и да имамо подршку међународних партнера и око ових активности. Не би чекали 2022. годину да се сузбија шверц цигарета да је неко претходних деценија радио свој посао“, истакао је Абазовић.

Никоме се не црта мета

Према његови речима, логично је да орган као Управа прихода и царина има и људе који су са друге стране, исто као и Управа полиције, тужилаштво.
„То што је радио СДП и ДПС, такав систем некажњивости, то је завршено. Не можемо више да имамо систем у којем ће без икакве казне да се дешавају преступи“, додао је Абазовић.
Абазовић је навео да би волео да се чињенично све поткрепи, додајући да ће то да подразумева сношење адекватних последица.
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
РЕГИОН
Абазовић: Смениле су ме политичке струје организованог криминала
Упитан о коментарима Предрага Бошковића и Рашка Коњевића да се њима цртају мете, Абазовић је казао да се њима не цртају мете.
„Они су то радили у континуитету, да нијесу то би била ствар која је већ решена. Они стоје политички иза тога“, истакао је Абазовић и додао да је разлика између њега и њих је што он не стоји у заштити било кога.
„Нека кажу ко стоји иза шверца цигарета. Ја не стојим иза било кога, то је велика разлика, они никад нијесу ништа урадили поводом тога, а наши резултати су завидни“, навео је Абазовић.

„Важно је да Ђукановић више не контролише процесе у држави“

Абазовић је истакао да очекује да у наредних 20 дана, колико је остало до локалних избора, гро кампање буде против њега. Абазовић је казао да је председник државе Мило Ђукановић прихватио тезу да не може да распусти Скупштину.
„Важно је да Ђукановић више не контролише процесе у држави“, нагласио је Абазовић.
Упитан шта ће предузети ако се мандат не додели Миодрагу Лекићу, Абазовић је рекао да постоје још неке врсте могућности које 41 посланик може да предузме.
„Постоје измене и допуне закона и да видимо како да изађемо из правног галиматијаса. Мој апел према скупштинској већини је да имамо иницијативу за избор четири члана уставног суда, на тај начин би их матирали“, рекао је Абазовић.
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
РЕГИОН
Абазовић: Ђукановић нема правне могућности да распусти Скупштину
Мило Ђукановић стиже на скупштинско заседање - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
РЕГИОН
Ђукановић тврди да је Абазовић извођач радова империјалне Русије и Велике Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала