- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Највећи произвођач руских оклопних возила повећава број запослених за 40 одсто

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаОклопно возило Тајфун
Оклопно возило Тајфун - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
Пратите нас
Водећа руска компанија која производњи оклопна возила „Рeмдизељ“ из града Набережније Челни републици Татарстан, због све већих потреба војске за војном опремом, планира да повећа број запослених за 40 одсто, саопштила је Спутњику прес служба компаније.

„Дата ситуација захтева повећање производње војне опреме. Данас имамо задатак да попунимо сва слободна радна места у 'Ремдизељу'. Међутим, ту није реч о позицијама у економском или административном сектору, већ искључиво о техничким стручњацима. Повећаћемо број запослених за 40 одсто“, рекли су у компанији „Ремдизељ“.

Саговорници су додали, да је данас у фабрику, у којој ради око 2.400 људи, стигао велики број кандидата, од којих су многи висококвалификовани стручњаци који су раније радили у многим страним машинским компанија.
У компанији су подвукли, да без обзира на пораст броја захтева за производњом већ познатих оклопних возила, не зауставља се рад на пројектовању нових модела. Један од најновијих је оклопно возило 3-СТС „Ахмат“ - саставни део руске војске који је направљен у складу са искуствима из специјалне војне операције.
„Ремдизељ“ производи оклопну техника за руску војску и у већини случајева су то оклопна возила из породице „Тајфун“, „Торнадо“ и „Вистрел“, различитих класа и на различитим шасијама. Ова возила су се добро показала током специјалне војне операције.
Генерал копнених снага Русије Олег Саљуков је изјавио да су санитарна возила „Линза“ која су произведена на бази „Тајфуна" спасила велики број живота руских војника и официра.
У септембру је председник Русије Владимир Путин одржао састанак са руководиоцима компанија одбрамбено-индустријског комплекса, на којем су размотрили испоруке војне технике, пре свега у јединицима које учествују у специјалног операцији.
Авион Бе-200 који гаси пожар у Турској - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
РУСИЈА
„Ростех“ прелази на посебан режим рада: Повећава се производња војне технике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала