- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Врло позитивно што Маск тражи начине за решавање кризе у Украјини

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Веома је позитивно што човек попут америчког предузетника и оснивача „Тесле“ и „Спејс екса“ Илона Маска тражи путеве за мирно решавање ситуације у Украјини, за разлику од многих професионалних дипломата он се „ипак труди да нађе начине за постизање мира“, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Веома је позитивно што човек попут Илона Маска тражи начин да се нађе мирно решење ситуације“, рекао је Песков новинарима.
Портпарол Кремља је додао да је Русија „од самог почетка била за то да њени услови буду испуњени на основу преговора“.

„Приметили смо, наравно, да Маскова иницијатива није дала сна многима у Европи, многима у Украјини, Пољској и тако даље. У балтичким земљама. Пре свега није дала сна ботовима који су активно учествовали у гласању“, рекао је Песков.

Према његовој оцени, многе идеје Илона Маска су вредне пажње.
„Што се тиче одржавања референдума, житељи су већ исказали своје мишљење. И ту ништа друго не може да буде... Ипак, понављам, сама по себи та чињеница (изјава Илона Маска) је врло позитивна“, рекао је Песков.
Илон Маск је у понедељак написао да би Украјина могла да победи Русију ако би ушла у тотални рат против ње и позвао обе стране да успоставе мир.
Он је, такође, изнео своје виђење решавања сукоба у Украјини, према којем би „у анектираним регионима били поново одржани референдуми под надзором Уједињених нација“, а Крим би остао „формални део Русије, како је то било од 1783. године (до грешке Хрушчова)“. Маск је, такође, навео да су потребне гаранције о водоснабдевању Крима и неутралном статусу Украјине.
Председник Украјине Владимир Зеленски је на Маскове изјаве реаговао анкетом међу корисницима друштвених мрежа, у којој је поставио питање какав им се Илон Маск више допада – „онај који подржава Украјину или Русију“.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Специјална операција у Украјини
Илон Маск позвао Зеленског да избегне претњу целом свету због сукоба с Русијом
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СВЕТ
Илон Маск изнео предлог за „украјинско-руски мир“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала