- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадић се огласио после дебакла: „Ова позиција је нова за мене, време је да се погледамо у огледало“

© AP Photo / Martin MeissnerДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Када је утакмица Ајакс – Наполи стигла до 73. минута пакао је за Холанђане добио епилог када је Душан Тадић добио црвени картон. Након дебакла, Тадић није желео да тражи оправдања, али је истакао да игра на другачијој позицији што је узроковало проблеме и пад форме.
Ајакс је доживео историјски пораз, а Душан Тадић први црвени картон у каријери. Проузроковало је то звиждуке са трибина и незадовољство навијача, а српски фудбалер открио је како се екипа осећа након великог неуспеха.
„Почели смо добро, повели 1:0 али онда смо направили две, три грешке и већ је било 1:3 и потпуно другачија утакмица. Покушали смо и на почетку другог полувремена али када је било 1:4, утакмица је била завршена. Изгубити 1:6 је недопустиво. Не ваља ни за самопоуздање, цела свлачионица је клонула. Одмах сутра морамо да видимо шта је погрешно и да дигнемо главе. Неће бити лако али мора да буде тако“, рекао је Тадић после меча.
Тадић сматра да је потребно времена како би се екипа стабилизовала јер су се догодиле многе промене, укључујући и долазак новог тренера.
„Изгубили смо летос седморицу или осморицу битних играча које није лако заменити. Потребно је времена да се опет направе аутоматизми у игри. Тај процес још траје. Морамо да схватимо како да опет искористимо квалитет. Време је да се погледамо у огледало. Када дођу овако тешки тренуци, морамо да се вратимо неким основама. Данас смо примали голове веома лако. Наравно да су они добар тим, али и ми смо. А то нисмо показали данас“, незадовољан је био капитен.
Капитен репрезентације Србије појаснио је да му проблме прави друга позиција, али да у томе не жели да тражи оправдање.
„Имао сам добре и лоше партије. Играм на другачијој позицији која је нешто ново за мене, али не желим да тражим изговоре. Претходне четири године сам играо лево али није на мени да одлучујем о томе. Сада причамо о томе јер су резултати лоши и губимо. Да којим случајем побеђујемо, рекли бисте да је то добра позиција за мене. Најважније је да сви опет почнемо да играмо као тим“, поручио је Тадић.
Морали су фудбалери Ајакса, а посебно Тадић да се суоче са звиждуцима и повицима са трибина.
Свима су звиждали. Знамо сви колико је ово велики клуб. Ово је нормално јер нико није срећан када губи. Јако болан пораз за све који воле Ајакс. Морамо да решимо проблеме јер сезона је дугачка“, закључио је Тадић.
Ћави Ернандес - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Ћави је бесан због „крађе“ Словенца: „Полудео сам, то је неправда“
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Паљба легенде по Тадићу после дебакла Ајакса: „Лишите га беде“
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
СПОРТ
Историјска срамота Ајакса, Тадић поцрвенео у дебаклу „копљаника“ у Лиги шампиона /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала