- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија прогласила литванског отправника послова „персоном нон грата“

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Москва је прогласила отправника послова Литваније у Русији Вирџинију Умбрасене „персоном нон грата“, а задржава право на додатне мере у зависности од других непријатељских корака Виљнуса, објављено је на сајту Министарства иностраних послова Русије.

„Петог октобра у МИП Русије позван је службеник литванске амбасаде ком је уручена нота са саопштењем да се као одговор на неосновано протеривање отправника послова Русије у Литванији, ‘персоном нон грата’ проглашава отправник послова Литваније у Русији Вирџинија Умбрасене. Њој је наложено да напусти територију наше земље у року од пет дана“, наводи се у саопштењу.

Поред тога, наводи се да услед непријатељске линије Литваније у циљу потпуног прекида билатералних односа, укључујући хуманитарне везе, Русија замрзава делатност културног центра литванске дипломатске мисије у Москви.
Раније су, због специјалне операције Русије у Украјини, балтичке земље међу којима и Литванија донеле одлуку да од 19. септембра забране забране улаз Русима.
Претходно је Литванска железница обавестила Калињинградску железницу да ће 18. јуна прекинути транспорт робе која потпада под санкције ЕУ. Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је рекла да Литванија, забраном транзита робе железницом у Калињинградску област, показује агресивно понашање.
Поглед на Москву  - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
РУСИЈА
Упозорење Литванији и ЕУ: Русија ће предузети оштре мере уколико се не реши проблем са Калињинградом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала