- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о „плану“ Илона Маска за Украјину: Запад се пита шта се догађа

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, коментаришући план бизнисмена Илона Маска на тему Украјине, изјавила је да је то део јавне дискусије и да су на Западу почели да се питају шта се дешава.
„Нема смисла да се све то коментарише, јер је то јавна дискусија. Постоје различити људи, политичке личности, јавне личности, бизнисмени, покровитељи, добротвори, деца културе, уметници, они имају своја мишљења, учествују у дискусији, свако има свој циљ и задатак“, рекла је Захарова за Спутњик.
Она је додала да свет преживљава не промене, већ потресе, који су повезани са ситуацијом у Украјини и које је Запад испровоцирао.

„Највероватније, на Западу почињу да се питају: шта уопште све то значи, зашто се то дешава, каква је улога Беле куће, САД и НАТО структура у свему томе?“, нагласила је Захарова.

Илон Маск је у понедељак написао да би Украјина могла да победи Русију ако би ушла у тотални рат против ње и позвао обе стране да успоставе мир.
Он је, такође, изнео своје виђење решавања сукоба у Украјини, према којем би „у анектираним регионима били поново одржани референдуми под надзором Уједињених нација“, а Крим би остао „формални део Русије, како је то било од 1783. године (до грешке Хрушчова)“. Маск је, такође, навео да су потребне гаранције о водоснабдевању Крима и неутралном статусу Украјине.
Председник Украјине Владимир Зеленски је на Маскове изјаве реаговао анкетом међу корисницима друштвених мрежа, у којој је поставио питање какав им се Илон Маск више допада – „онај који подржава Украјину или Русију“.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Врло позитивно што Маск тражи начине за решавање кризе у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала