- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стадион у Аргентини се претворио у бојно поље – преминуо навијач /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Утакмица између Химнасије и Боке јуниорс у Ла Плати је прекинута у деветом минуту због сукоба полиције и навијача, а једна особа је преминула, након што се навијач угушио.
Бока је стигла у Ла Плату да четири кола пре краја покуша да се пробије на прво место и да преузме трон од Атлетико Тукумана, али се фудбал претворио у рат између бесних навијача и органа реда који су били приморани да користе гумене метке и сузавац, док су каменице летеле на све стране.
Сукоб је наводно избио након што су полицајци одгурнули једну навијачицу испред стадиона, јер су гужве биле огромне и нису сви навијачи могли да уђу на стадион. Капије су закључане и то је разбеснело масу која је остала испред самог објекта.
Био је то повод за нереде и на трибинама, а главни арбитар Хернан Мастранхело је био приморан да прекине утакмицу. Убрзо се огласила и Лига професионал, поручивши да је судија одлучио да утакмица не буде настављена.
Нереди и облак дима који је настао од сузавца претворили су терен у право бојиште, а као највећа последица уследила је смрт једног 57-годишњег навијача који се угушио.
Фудбалери оба тима послати су у свлачионице, док су навијачи улетели на терен.
„Веома брзо смо напустили терен, али играчима су очи већ биле отечене од сузавца. Тужни смо због прекида, али морали смо да мислимо на људе и породице на трибинама“, изјавио је судија Хернан Мастранхело.
На удару се нашао организатор меча, односно Химнасија, за коју кажу да је продала више улазница него што је било планирано. С друге стране, Химнасија и њен председник Габријел Пелегрино криве полицију за немили догађај с једним трачичним исходом.
„Лаж је да смо продали већи број улазница. Полиција одређује колико улазница можемо и смемо да пустимо у продају. Полиција је одлучила да затворимо капије стадиона и да оставимо људе са картама у рукама испред стадиона, а желили су да уђу. На трибинама је било прзаних места“, рекао је Пелегрино.
Утакмица је одложена за 24 часа и требало би да буде одиграна у ноћи између петка и суботе, а остаје да се види са каквим санкцијама ће се суочити домаћин.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СПОРТ
Крај мука по Луки – Јовић погодио после 1.246 дана
Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СПОРТ
Милојевић о притиску морања: Није борба на живот и смрт, то је фудбал!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала