- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Стејт департмент о директном учешћу у руско-украјинском сукобу: Нећемо слати наше војнике у Украјину

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе неће директно учествовати у сукобу у Украјини, изјавио је заменик шефа прес службе Стејт департмента Ведант Пател.

„Председник Џозеф Бајден и државни секретар Ентони Блинкен јасно су ставили до знања да до сада није дошло до директног напада на САД или наше савезнике, ми се нећемо директно укључивати у овај сукоб, ни посредством слања америчких војника, ни нападом на руске снаге“, истакао је Пател на брифингу, коментаришући позив украјинског лидера Владимира Зеленског да НАТО превентивно нападне Русију.

Амбасадор Русије у Лондону Андреј Келин изјавио је претходно да је Лондон против званичног учешћа у сукобу у Украјини и да британска влада то неће допустити, без обзира на све већи број британских плаћеника у Донбасу и финансијску подршку Кијеву која се наставља.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао је да изјава Зеленског о превентивном нападу на Русију говори о његовом моралном стању и истиче исправност Путинове одлуке о покретању специјалне операције у Украјини. Према његовим речима, Русија не може да игнорише изјаве Зеленског и позива и лидере других земаља на то.
Заменик шефа руске делегације на седници Првог комитета Генералне скупштине Уједињених нација Константин Воронцов нагласио је да је изјава Зеленског неадекватна и неприхватљива и да ће Москва пратити како ће његови западни покровитељи реаговати на његове речи.
Претходно је председник Украјине Владимир Зеленски изјавио да НАТО треба да нанесе „превентивне“ ударе на Русију, а не да „чека руске нуклеарне ударе“.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
РУСИЈА
Лавров о изјави Зеленског: Кијев ствара ризике од примене оружја за масовно уништење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала