- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нема Николе Јокића, али ту је Никола Јовић – ново блиставо вече Србина у Америци /видео/

© AP Photo / Brandon DillНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Талентовани српски кошаркаш Никола Јовић пружио је још једно блиставо вече на америчким паркетима. Он је у победи његовог Мајамија над Мемфисом резултатом 111:108 био надомак дабл-дабл учинка. Постигао је 13 поена, имао још осам скокова, три асистенције, три блокаде и једну украдену лопту, чиме је још једном привукао пажњу јавности због свог умећа.
Нема Николе Јокића у дресу Денвера због повреде, али Америку тренутно баца у транс један други Србин, истог имена и сличног презимена. Даме и господо –Никола Јовић. Момак који има само 19 година и још није завршио ни средњу школу. Недостаје му да положи још један испит преко „Зума“ како би дипломирао.
Само дан након што је распаметио Амере асистенцијама, закуцавањима и тројкама, сада је све то подигао на још виши ниво.
Убацивао је тројке са осам метара, поново асистирао у стилу двоструког узастопног МВП-ја и свог земљака Николе Јокића, те су му само два скока недостајала да забележи дабл-дабл учинак у предсезонском мечу против Мемфиса 111:108. Најефикаснији у Јовићевом тиму био је Данкан Робинсон са 29 убачених поена, док је код Мемфиса бољи од осталих био Дилон Брукс са 18 поена.
Још једном је бивши ас Меге разноврсност у игри, чиме се озбиљно намеће тренеру Ерику Сполстри за место у тиму пред старт сезоне који је заказан за десет дана.
Иако има само 19 година Никола Јовић се не либи да се надмудрује са "аждајама" из најјаче кошаркашке лиге, а ситуације решава изузетно ефикасно и са стилом.
Суперталентовани Србин о којем ће кошаркашки свет и НБА лига вероватно тек да брује постигао је три тројке против Мемфиса, а једна је била са осам метара! Тим са Флориде је после тријумфа над Бруклин, савладао и Мемфис, а до почетка сезоне остала су му још два пријатељска сусрета, па ће то бити нова прилика за Николу Јовића да додатно поправи утисак и натера Сполстру да рачуна на њега на старту сезоне у којој Голден Стејт брани титулу, а Никола Јокић МВП признање.
Иначе Јокића поново због повреде није било у поразу Денвер Нагетса од Чикабо БУлса резултатом 131:113.
Сомборац има проблема са повредом скочног зглоба, ситуација није алармантна, али у клубу су из предострожности одлучили да додатно одмори пред почетак сезоне.
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СПОРТ
Партизан добио „шамар“ у Берлину – Албина стотка угасила црно-беле
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СПОРТ
Партизанов кошмарни повратак у Евролигу /видео/
Дрејмонд Грин - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СПОРТ
Објављен шокантан снимак туче саиграча – нокаут за „безобразлук“ /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СПОРТ
„Никола је мађионичар“ – први човек НБА лиге одушевљен Јокићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала