- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Експлозија“ Гобељића за тријумф Звезде – Рус се представио Маракани /видео/

© Фото: ФК Црвена звездаМарко Гобељић
Марко Гобељић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Црвена звезда убедљиво је победила Спартак из Суботице у 14. колу Суперлиге на Маракани - 3:0 (3:0), а сусрет је обележио дефанзивац Марко Гобељић. Десни бек, којег је тренер Милош Милојевић хвалио због одличне партије против Ференцвароша у Лиги Европе (4:1), постигао је два гола током уводних 45 минута, што му је први пут у каријери.
Невероватно, али истинито - шампион Србије је „на крилима“ Марка Гобељића декласирао Спартак пред својим навијачима, у мечу у којем се српској публици представио и Рус у редовима Звезде Егор Пруцев.
Офанзивни везиста ушао је на полувремену уместо Гелора Канге, а мало је недостајало да у 69. минуту постигне погодак.
Држали су се „суботички голубови“ до 19. минута, када је мрежу голмана Манојловића затресао искусни десни бек, који је код Дејана Станковића, поготово у последње време, „грејао“ клупу, док је на његовој позицији битисао штопер Страхиња Ераковић.
Долазак Милоша Милојевића драстично је променио ствари и проузроковао је "експлозију" Марка Гобељића.
Ераковић је прекомандован у срце одбране у његово природно станиште, док је Гобељић клупу заменио тереном и ствари су преко ноћи дошле на своје место. То потвђрују одличне партије, крунисане асистенцијама и головима које постиже Гобељић.
Убризгао му је ињекцију самопоуздања нови тренер, иначе повратник на Маракану, где је у претходном мандату обављао функцију помоћника Дејана Станковића.
Управо је Гобељић и дуплирао предност пеструког узастопног првака Србије, након што је у 37. минуту поново матирао Манојловића.
Била је то потврда свих оних речи на Милојевићевој конференцији после разбијања мађарског тима у Лиги Европе.
„Наш природни десни бек је Гобељић. Многи нису веровлаи, ја јесам. Он је ипак један од играча који су дали гол Буфону. Али, када му ви сто пута кажете да нема појма, он поверује да нема појма. Има физику на европском нивоу. Знам Црвену звезду у Европи, и знам Црвену звезду када игра у Суперлиги. Ту је дупли блок, а Гобељићу треба простора. Таква је његова природа и у питању је класичан дисбаланс између Србије и Европе. Врло добро знам шта је Гобељић способан да уради“, рекао је наглас Милојевић у четвртак, увече, да би се већ у недељу поподне на делу видело да је и те како знао шта прича.
После два поготка Гобељића за 37. минута, резултат на семафору је до одласка на одмор променио Кингс Кангва, који је погодио у 41. минуту.
У наставку сусрета Црвена звезде је рутински одрадила посао и привела меч крају без икаквих проблема, с тим што је резервиста Суботичана Лазар Стајковић због старта над Вељком Николићем добио директан црвени картон, после гледања ВАР снимка.
Standings provided by Sofascore
Нова победа, десета у досадашњих 12 утакмица колико су одиграли црвено-бели, уз два ремија, што је довољно за прво место са 32 бода, испред ТСЦ из Бачке Тополе који има 29 бодова и две утакмице више.
Фудбалска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
СПОРТ
Није могло боље! Србија добила лаку групу у квалификацијама за ЕУРО
Футбол. РПЛ. Матч Зенит - Локомотив - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
СПОРТ
Бразилци хоће да играју за Русију – проблем су ФИФА правила
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
СПОРТ
Пикси у свом стилу – „Какав бараж? Идемо на ЕУРО и то је то“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала