- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Турски посланик: Преговори Русије и четири западне земље могли би бити одржани у Истанбулу

© POOL / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије, Турске и Украјине у сали за преговоре у Истанбулу
Заставе Русије, Турске и Украјине у сали за преговоре у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Истанбул би могао постати место за преговоре између Русије и четири западне земље, изјавио је за Спутњик председник заједничког парламентарног одбора Турске и ЕУ Исмаил Емрах Карајел.
Према његовим речима, Анкара улаже напоре да буде посредник између Русије и Запада, подсетивши на постизање прехрамбеног споразума. Како је навео, турски председник Реџеп Тајип Ердоган жели да смањи тензије у региону и дође до решења низа међународних проблема.
„Претпостављамо да би Истанбул могао постати место за преговоре – наравно, ако се стране сложе. Истанбул би могао постати прихватљиво место за све стране“, рекао је Карајел.
Портпарол турског председника Ибрахим Калин раније је изјавио да ће се преговори између Русије и Украјине највероватније наставити.
Почетком октобра украјински председник Владимир Зеленски потписао је указ о ступању на снагу одлуке Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о немогућности вођења преговора са руским председником Владимиром Путином. Коментаришући ову одлуку, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће преговори са Украјином морати да сачекају промену става актуелног председника земље или његовог наследника.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Специјална операција у Украјини
Кирби: Излаз из ситуације у Украјини треба тражити дипломатским путем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала