- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Мађарска: Новим нафтоводом Србија ће добити јефтинију нафту

CC0 / Pixabay / Нафтовод — илустрација
Нафтовод — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан договорили су се о изградњи нафтовода према Мађарској који ће Србији омогућити снабдевање јефтинијом уралском сировом нафтом, повезивањем с нафтоводом Дружба, објавио је портпарол владе у Будимпешти Золтан Ковач.
Ковач је на свом Твитер налогу написао да се Србија сада снабдева нафтом већином нафтоводом преко Хрватске, али да то вероватно неће бити могуће у будућности због усвојених санкција.
Подсетимо, Вучић је у суботу, током обраћања јавности, изјавио да ће Србија, у складу с договором који је направљен с Орбаном, градити нафтовод према мађарском месту Алђо у дужини до 128 километара, како би Србија добила још једна правац снабдевања и могућност да бира оно што је за њу повољније.
„Нафтовод би могао да кошта до 100 милиона евра, посебно ако будемо користили трасу гасовода ка Мађарској“, рекао је том приликом Вучић.
Он је најавио и да ће са партнерима из Отвореног Балкана бити размотрена и изградња нафтовода кроз Северну Македонију до албанске луке Драч.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
СРБИЈА
Србија гради нафтовод до Мађарске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала