- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Снабдевање Украјине ПВО системима неће променити руске циљеве

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су, де-факто, већ прилично увучене у сукоб у Украјини, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Снабдевање Украјине ПВО системима од стране САД учиниће сукоб дужим и болнијим за украјинску страну, али неће променити циљеве које је Русија поставила “, истакао је Песков.

Портпарол је додао да ће Кремљ помно пратити све што се односи на даље испоруке оружја Кијеву, а од држава Г7 очекује наставак конфронтације и током предстојећег самита.
Он је још истакао да Запад оптужује и осуђује Русију, не примећујући злочине кијевског режима и потпуно их игнорише.
Песков се осврнуо и на то што је Служба за безбедност Украјине објавила потерницу за руским политичарима и истакао да Кремљ то негативно оцењује.
Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов изјавио је да настављајући са испорукама оружја Кијеву, Сједињене Америчке Државе и њихови савезници драматично су се приближили црвеној линији.
Претходно је председник Државне Думе Русије Вјачеслав Володин изјавио да западни политичари који подржавају режим Владимира Зеленског у Украјини спонзоришу тероризам.
Данас ће земље „Велике седморке“ одржати ванредну седницу на нивоу шефова држава и Влада у онлајн режиму, а на њој ће учествовати и украјински лидер Владимир Зеленски. На седници ће бити речи о последицама руских напада на украјинске објекте.
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Специјална операција у Украјини
Москва упозорила САД на опасност од неконтролисане ескалације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала