- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Херсонске власти: Украјинске снаге могу покушати да пробију брану због офанзиве на Херсон

CC0 / Uaquantum / Wikipedia / Антоновски мост преко Дњепра у Херсону
Антоновски мост преко Дњепра у Херсону - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Украјинске снаге могу покушати да пробију брану хидроелектране у Каховки како би потопили територије Херсонске области и прешли Дњепар, изјавио је заменик шефа администрације тог региона Кирил Стремоусов.

„Не може се искључити реална претња од потапања Херсонске области. Забринутост изазивају појачани напори украјинских нациста у области Каховке на Дњепру око хидроелектране. Под изговором обнављања снабдевања електричном енергијом, Кијев жели да пробије брану у Каховки. Они то не могу да постигну гранатирањем, па су, највероватније, припремили неки други план“, рекао је Стремоусов у говору, објављеном на његовом Телеграм каналу.

Према његовим речима, пробијање бране може довести до потапања насеља, а непријатељ ће покушати да пређе Дњепар ради офанзиве на Херсон.
Рогов је још додао да су украјинске снаге појачале гранатирање Херсонске области и да су на удару насеља са великим бројем цивилног становништва.
Херсонска област је један од четири региона који су према резултатима референдума припојени Русији.
Председник Русије Владимир Путин се 30. септембра обратио грађанима након објављивања резултата референдума у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области, након чега је са њиховим лидерима потписао споразуме о пријему региона у састав Русије. Путин је касније потписао савезне законе којима је ратификовао пријем ових региона у састав Руске Федерације.
Припадници руских снага у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Специјална операција у Украјини
У Херсонској области неутралисана група украјинских доушника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала