- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси је „намирисао“, а Душан сад мора да плати вечеру /видео/

© Sputnik / Лола Ђорђевић Селектор Драган Стојковић
 Селектор Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Драган Стојковић, селектор Србије, присуствовао је дербију „Дела Моле“ у којем је Јувентус славио голом Душана Влаховића у 75. минуту против Торина. Пикси је у најави утакмица за Италијане поручио да ће Душан постићи погодак и касније одвести све на вечеру, што се испоставило као тачна прогноза.
Иначе, стратег националног тима на делу је видео чак петорицу српских репрезентативаца, а осим стрелца јединог поготка одличан утисак је оставио Вања Милинковић-Савић, који је био фантастичан међу стативама.
Разбранио се двометраш торинских „бикова“ који је већ у првом полувремену имао чак четири одбране, а само у једном нападу у 34. минуту успео је да заустави прво ударац Душана Влаховића, а затим и „пројектил“ који је испалио Локатели на додавање Филипа Костића.
Маестрално се Вања постављао, читао је игру и успевао је с лакоћом да одбије све нападе ривала.
Осим Милинковић-Савића у редовима Торина играли су и Саша Лукић и Немања Радоњић, док је с друге стране уз Влаховића био и Филип Костић.
Тренутак одлуке догодио се у 75. минуту, када је српски суперхерој био најсналажљивији у петерцу Торина и успео је да смести лопту у мрежу после центаршута који је с десне стране Хуан Квадрадо.
Иначе, баш у самој најави торинског дербија, новинари најутицајнијег спортског листа на Чизми - Газете дело спорт, звали су Пиксија, који им је рекао да се не брине због Душана Влаховића, који ће дати гол, а онда одвести све на вечеру. Пракса је да када Пикси оде уживо да види српске репрезентативце, касније сви оду у ресторан на дружење.
Драган Стојковић Пикси пратио је дерби Торина у друштву супруге Снежане и нема дилеме да је осим партије Душана Влаховића, био задовољан и издањем Вање Милинковић-Савића, који му је у последње време први избор, испред Предрага Рајковића и Марка Дмитровића.
Немања Радонић замењен је у 70. минуту, док је Душан Влаховић, херој "старе даме" изашао у 90. минуту, а уместо њега на терену се нашао Леандро Паредес.
После тријумфа у дербију „Дела Моле“ Јувентус се попео са осме на седму позицију са 16 бодова, док је Торино 11. са исто толико бодова.
Александар Митровић, Фулам - Борнмут - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
СПОРТ
Митрогол решета и после повреде – Фулам прекинуо низ пораза /видео/
Стадион Партизана - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
СПОРТ
Ко се игра с „маглом“? /видео/
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
СПОРТ
Коме смета Душан Тадић?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала