- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорски премијер оптужио министре и председника да их финансирају шверцери цигарета

© Sputnik / Бобан НововићСедница Одбора за безбедност у Скупштини Црне Горе
Седница Одбора за безбедност у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
У Црној Гори постоје три клана која шверцују цигарете, а један од њих је покровитељ партија у којима су Рашко Коњевић, Ранко Кривокапић и Мило Ђукановић, рекао је председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић.
Абазовић је то рекао на седници Одбора за безбедност Скупштине Црне Горе. Црногорски премијер предао је данас Скупштини Црне Горе иницијативу за разрешење министра одбране Рашка Коњевића и министра спољних послова Ранка Кривокапића, наводи РТЦГ.
„Можда су сва три клана биле покровитељи, а сада је један доминантан. Од почетка су сви напади да бих ја био оптужен како имам везе са шверцом цигарета. Позивам надлежне да утврде моју одговорност, да пронађу један једини евро од шверца, а да ли су искоришћени људи из моје околине, то ме занима... Само да не заваравамо трагове. Шверц цигарета и кокаина раде (Ранко) Убовић и Зоран Лазовић“, казао је Абазовић
Црногорски премијер је казао да ће обавестити тужилаштво о конкретним шемама шверца цигарета на северу Црне Горе, за које је рекао да се дешавају 20 година, као и о паралелним граничним прелазима кроз које се он спроводи, преноси РТЦГ.
„На сцени је заваравање трагова, ако је било инволвираности колега, они морају да одговарају. Ово је све била једна игра, добро смишљена, како би се скинула одговорност са „Бемакс“ коалиције и пренела на један клан, у близини Подгорице, а заборавило и на Мојковачки клан, који се такође бави шверцом цигарета...“, казао је Абазовић.
Премијер је поручио да није рекао све што зна, те „да пожуре они што су помињали да ће 'пасти главе'“.
„Постоји у овој причи „Бемакс“ и друге две - једна фирма која почиње на „А“, и друга на „П“, а које исто служе овој ствари, и лица која ово раде у континуитету“, рекао је Абазовић пред члановима Одбора за безбедност и одбрану.
Са друге стране, министар Ранко Кривокапић оптужио је премијера да „спроводи тактику посипања перјем“.
„Кривци у политици у највећем броју случајева не кажу 'ја нисам крив' него да су криви други. То је отприлике све што смо данас чули од премијера“, рекао је Кривокапић. Истакао је да да се око криминала прво мора испитивати премијер.
Министар одбране Рашко Коњевић оптужио је Абазовића да се састајао са појединим затвореницима оптуженим за организовани криминал, те да у свом окружењу има људе повезане са криминалним клановима.
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
РЕГИОН
Абазовић: Питање владе постављено након заплијене цигарета у Луци Бар
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
РЕГИОН
„Очекујем да се покрене лавина“: Абазовић Тужилаштву открио сва имена везана за шверц цигарета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала