- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илон Маск: Губитак Крима за Русију као губитак Перл Харбора за САД

© Flickr / Karl-Ludwig PoggemannКрим
Крим - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Крим је кључан за безбедност Русије и његов губитак за Москву био би исто што и губитак Хаваја и Перл Харбора за Сједињене Америчке Државе, написао је оснивач „Спејс екса“ Илон Маск на Твитеру.
„Свиђало се то некоме или не, Русија гледа на Крим апсолутно као на кључни део Русије. Крим је такође кључан за националну безбедност Русије, јер је то јужна поморска база. Са њеног становишта, губитак Крима је исто што и губитак Хаваја и Перл Харбора за Сједињене Америчке Државе“, сматра Маск.
Амерички бизнисмен такође је написао шта мисли о нуклеарном оружју и упозорио на претњу од нуклеарног рата.
„Ако Русија буде суочена са избором да изгуби Крим или употреби нуклеарно оружје, она ће изабрати ово друго. Ограничили смо Русију на сваки могући начин санкцијама, стога шта имају да изгубе? Ако као одговор ударимо Русију нуклеарним оружјем, они ће ударити на нас и наћи ћемо се у стању Трећег светског рата“, написао је Маск.
Маск је 3. октобра објавио на Твитеру сопствену визију услова за мир у Украјини. Као први корак, он је предложио одржавање референдума у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области под надзором УН.
Москва је више пута изјављивала да никоме не прети употребом нуклеарног оружја и остаје привржена постулату о неприхватљивости нуклеарног рата.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
РУСИЈА
Илон Маск: Ја сам љубитељ Украјине, али нисам љубитељ трећег светског рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала