- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бура у Амстердаму због критика на рачун Тадића: „Ви правите тензију!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКапитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић
Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић  - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Ајакс пролази буран и тежак период адаптирања са новим тренрером Алфредом Шројдером који заједно са Душаном Тадићем трпи највише критика због лоших резултата у Лиги шампиона. Шројдер је оптужен да му Тадић саставља тим, а тренер холандског шампиона више није желео да ћути.
После дебакла против Наполија и десет примљених голова у две утакмице, Ајкас је успео да утеху пронађе у холандском првенству, а Душан Тадић допринео је победи против Екцелзиора голом и асистенцијом. Српски ас успео је да ућутка критичаре на најбољи могући начин, али његов тренер није желео да остане недоречен.
Некадашњи славни фудбалер Весли Снајдер оштро је прозвао Шројдера да му тим саставља агент Душана Тадића, Милош Маленовић који је заправо њихов заједнички агент.
Тренер Ајакса није желео више да ћути и слуша неосноване критике.
„Ако људи мисле да сам ја слабић - нису никада делили свлачионицу са мном. Правите тензије... Радим све што је потребно за овај тим, али ви правите тензију уместо да пишите шта је истина. И ако мислите нешто о мени - прво ме назовите. Чућете прво истину од мене, као људи... Нећу дозволити да људи свашта причају о мени“, бурно је почео Шројдер.
Стручњак је потврдио да му агент помаже при одабиру играча, али сматра да ради исправну ствар, јер је клуб недавно оставо без некадашњег спортског директора.
„Да ли ми је мој агент помогао да доведем играче у Ајакс? Да, јесте. То је истина. Знате зашто? Зато што је спортски директор Марк Овермарс отишао. За све људе у клубу су те ствари постале нове, сасвим је нормално да се то дешава - и доста ми је тога, нећу више да ћутим“, поручио је тренер холандског шампиона.
Ајакс је током лета променио готово пола тима па је јасно да је потребно још времена како би се надоместио губитак Нусаира Мазрауија, Андре Онане, Антонија, Рајана Гравенберха,Пера Схурса, Себастијана Алера, Николаса Таљафика.
„Изгубили смо на Енфилду са скроз новим тимом. Знате колико је Ливерпул продао играча? Само Манеа. Ако људи мисле да нови тим може да се направи за четири месеца, нека заборави на то. Идите и полажите за тренерску лиценцу и видите како ће вам проћи, али немојте да лупетате на ТВ-у“, закључио је љути Шројдер.
Ајакс је у првенству Холандије са 25 бодова први на табели, а од почетка сезоне имају осам победа, један пораз и један реми.
У Лиги шампиона ситуација је далеко лошија јер Ајакс има само једну победу над екипом Ренџерса, док су претрпели два пораза од Наполија и један од Ливерпула.
Српски фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
СПОРТ
Никада не изазивајте Душана! Српски капитен голом одговорио на срамне критике
Слободан Урошевић, Партизан - Чукарички - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Партизан се провукао, Урошевић спречио шок у Хумској
Реал Барселона - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
„Ел Класико“ за историју – милијарду људи видело победу Реала над Барселоном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала