- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија на седници ГС УН: Без одговора на питања о биолабораторијама САД у Украјини

© AFP 2023 / Paul J. RichardsЧлан јединице америчке војске испред знака Пентагона
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Пратите нас
Питања која се односе на војно-биолошку активност Сједињених Америчких Држава у Украјини остају нерешена, наводи се у саопштењу Белорусије, Венецуеле, Зимбабвеа, Кине, Кубе, Никарагве, Сирије и Русије, које је прочитао заменик шефа руске делегације на састанку састанку Првог комитета Генералне скупштине УН Константин Воронцов.
„Констатујемо да питања која се тичу војно-биолошке активности САД у контексту функционисања биолабораторија на украјинској територији остају као и пре. На њих нису добијени исцрпни одговори, на основу којих би било могуће коначно развејати сумње у вези са наведеном активношћу и тако решити ситуацију“, објаснио је Воронцов.

Позивање на механизам Концепције о биолошком оружју

Воронцов је истакао да због војно-биолошке активности Сједињених Америчких Држава у Украјини, Белорусија, Венецуела, Зимбабве, Кина, Куба, Никарагва, Сирија и Русија позивају да се активира механизам предвиђен чл. 6 Концепције о биолошком оружју.

У циљу решавања настале ситуације, позивамо да се активирају све расположиве могућности у оквиру Концепције о биолошком оружју, укључујући механизам из члана 6 Концепције, нагласио је дипломата.

Члан 6 Концепције гласи: Свака држава-учесница конвенције која констатује да било која друга држава чланица својим деловањем крши обавезе, које проистичу из одредаба конвенције, може да уложи жалбу Савету безбедности УН.
Раније је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио да Сједињене Америчке Државе имају шта да крију у вези са својим војно-биолошким програмом и додао да Москва очекује од Вашингтона да открије детаље о раду својих биолабораторија.
Пентагон је раније објавио информативну белешку у којој се наводи да су у протеклих 20 година власти САД пружале подршку за 46 различитих цивилних лабораторија, здравствених установа и дијагностичких центара у Украјини, сарадња је вршена у мирнодопске сврхе.
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
РУСИЈА
Министарство одбране Русије изнело нове шокантне доказе о војно-биолошкој делатности САД
Знак за биолошку опасност - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Специјална операција у Украјини
Америка признала да је вршила експерименте на сиромашним грађанима Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала