- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немања се одомаћио у Русији, а један детаљ ће заувек памтити: „Хвала Богу, добро сам!“

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНемања Главчић
Немања Главчић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Српски везиста Немања Главчић, који брани боје Химкија, претрпео је у мечу Купа Русије са Локомотивом из Москве (1:0) старт за затвор! Ривал Максим Ненахов неопрезно је стартовао и могао је практично да откине ногу бившем играчу Партизана, који је чистом срећом на крају завршио само са тешким посекотинама, док је члан „локоса“ добио жути картон.
Погибељан старт – клизећи са високо подигнутим ђоном и крампонима који су се зарили у цеваницу момка рођеног пре 25 година у Краљеву, извео је Рус Максим Ненахов.
Играо се 25. минут када је Рус доживео помрачење свести и крајње неопрезно је у борби за лопту дао себи за право да тако брутално стартује. Нога Немање Главчића изгледала је као да се нашао на бојном пољу и да су бројни гелери завршили у његовој цеваници, а не да је био на „послу“ и играо један сасвим обичан фудбалски меч.
Просто је невероватно да главни арбитар није имао слуха да покаже директан црвени картон фудбалеру Ломотиве из Москве, који је прошао само са јавном опоменом, док Србин може да захвали Богу што је нога издржала крвнички старт.
„Хвала Богу, добро сам. Повреда није озбиљна. Мислим да се све јасно види на репризи, али нећу доље коментарисати и анализирати овај инцидент. Снимак и фотографије моје ноге довољно говоре о свому“, изјавио је централни везни Химкија, који је претрпео минималан пораз од Локомове у 4. колу Купа Русије и додао:
„Добар меч, тешка утакмица. Велики број фаулова јер су обе екипе играле отворено“, истакао је Главчић за Спорт 24.
Иначе, српски везиста који је кратко бранио боје Партизана у периоду од 2014. до 2016. године када је уписао два наступа, после чега је играо за Телеоптик, Спартак Суботицу и Славен Белупо, успео је да настави меч. Замењен је тек у 60. минуту, упркос језивом старту коју је доживео.
Немања Главчић је у јануару 2022. године стигао у Русију, потписао је с Химкијем уговор на две и по године и од тада ужива у највећој православној земљи света, где борави са девојком.
„О Русији могу да поделим само добре и позитивне емоције. Овде сам десет месеци и све ми одговара. Услови за живот су одлични. Москва је веома велики и леп град. Моја девојка и ја волимо што смо овде. Посетили смо Музеј космонаутике у Москви, заиста ми се допао. Било је занимљиво сазнати више о историји Јурија Гагарина и других великих људи повезаних са свемиром. Незаборавно искуство„, рекао је Немања који је поручио да су Срби и Руси браћа, и да ће се потрудити да научи руски језик како би се што лакше споразумео са саиграчима на терену и ван њега.
Српски везиста је ове сезоне одиграо седам утакмица и уписао једну асистенцију, али се није уписао у стрелце. Његов Химки је после четири кола Купа Русије на последњем месту са само једним бодом, док првопласирана Локомотива има осам бодова.
Када је Премијер лига Русије у питању, Химки заузима претпоследњу 15. позицију са девет бодова, док је Торпедо из Москве последњи са шест бодова.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
СПОРТ
Из Португалије стиже гол за Гиниса! /видео/
Детаљ са вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
СПОРТ
„Да Звезда уме да убоде бар 30 посто као Партизан – друга би се песма певала на Маракани“ /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
СПОРТ
Нинџа и електронске цигарете нису добар спој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала