- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Америка није ни планирала успостављање демократије у Украјини

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе никада нису ни планирале мир, процват и демократију на територији Украјине, изјавила је у ауторској емисији на радију Спутњик портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„САД испоручују оружје и разрушавају земљу коју су тако дуго чувале. Јасно је да став Вашингтона доводи до уништења Украјине. За тактику САД на тему Украјине постоји једноставан израз: ‘Ако неће бити наше неће бити ничије’. Никакав мир, просперитет и демократију на територији Украјине САД нису ни планирале“, рекла је Захарова.
Раније је Захарова навела да су сигнали које долазе из Сједињених Америчких Држава у контексту дешавања у Украјини противречни и комбинују провокативну милитантност и наговештаје могућности руско-америчког дијалога.
Подсетимо, председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да НАТО треба да нанесе „превентивне ударе“ на Русију, а не да „чека руске нуклеарне ударе“. Према речима портпарола Зеленског Сергеја Никифорова, украјински председник није мислио на употребу оружја за масово уништење, него на увођење санкција Русији.
На позив Зеленског реаговао је и портпарол Кремља Дмитриј Песков, који је изјавио да ове изјаве нису ништа друго него позив на светски рат, а одговорност треба да сносе Сједињене Америчке Државе које њиме де факто руководе.
Са своје стране, портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да Запад подстиче нуклеарни рат.
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
РУСИЈА
Захарова: Позиви Вашингтона на мировне преговоре о Украјини ─ лицемерје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала