- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Блумберг“: САД би да ограниче цену руске нафте на 60 долара, али и да је задрже на тржишту

© AP Photo / David ZalubowskiБензинска пумпа
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе намеравају да траже увођење максималне цене руске нафте на нивоу од 60 долара по барелу, настојећи да одрже снабдевање руским горивом на светским тржиштима, преноси агенција „Блумберг“.
Према информацијама агенције, америчка администрација је при одређивању граничне цене руске нафте узела у обзир да ова вредност треба да покрије производне трошкове Москве и стимулише је да настави са производњом. Истовремено, ранији план, који је представило министарство финансија САД, предвиђао је увођење граничне цене у опсегу од 40 до 60 долара по барелу.
„Већа гранична цена умањила би један од јавно објављених циљева плана, који подразумева лишавање Москве прихода од продаје нафте, који помаже финансирање (специјалне операције у Украјини). Међутим, то би такође допринело постизању другог циља – задржавању руске нафте на тржишту како се приближавају избори у САД и цене бензина расту“, истиче агенција, не откривајући своје изворе.
У Вашингтону страхују да ће увођење ниже граничне цене руске нафте довести до тога да Москва ограничи извоз „црног злата“ на светска тржишта, чиме би се изазвао нови скок цена. У САД је питање раста цена бензина последњих месеци горућа тема и многи аналитичари то наводе као једно од најрањивијих места Демократске партије САД уочи новембарских избора.
Претходно је, у оквиру новог пакета санкција против Русије, Европска комисија такође предложила да се уведу граничне цене за руску нафту.
Нафта - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
РУСИЈА
Руска нафта ће, баш као и вода, увек пронаћи пут на тржишту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала