- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски мат из три потеза засенила је фудбалска бољка /видео/

© REUTERS / DANIELE MASCOLOСрпски фудбалер Никола Миленковић у дресу Фиорентине
Српски фудбалер Никола Миленковић у дресу Фиорентине - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Фиорентина и Интер одиграли су спектакуларан меч Серије А са чак седам постигнутих голова, од којих је један дело Луке Јовића. Српски мат у три потеза уследио је у 90. минуту, јер су у акцији учестовали Терзић, асистент Миленковић и стрелац Јовић, али је после тога Хенрих Мхкитарјан затресао мрежу за коначних 4:3 за госте.
Атомски фудбал демонстрирали су Фиорентина и Интер на стадиону „Артемио Франки“, а на крају су гости били ти који су се радовали, захваљујући невероватном сплету околности, а на делу је виђена и стара фудбалска бољка.
Прво се на половини терена чинило да је Един Џеко фаулирао Николу Миленковића после једне дуге лопте Дамфриса, али се судија није огласио. Морали су „љубичасти“ да праве фаул и да некако зауставе игру, али нису успели јер је „севнула“ муњевита контра коју је на крају голом крунисао Јермен. Секунди су делили "виолу" од бода и екипа није издржала да сачува 3:3 које је тешком муком стекла само који минут раније.
И то како...
Венути је покушао да избије лопту из срца казненог простора коју је послао Николо Барела с десне стране,али је приликом неспретног испуцавања погодио Мкхитаријана који је стигао до првог кола у дресу Интера у Серији А.
Био је то 94. минуту, а ВАР се није огласио да је Џеко фаулирао Миленковића, иако се то јасно види због лакта који је избацио стаменог Србина из равнотеже.
Штета, с обзиром на то да је српски мат у три потеза претходно био фантастичан. Алекса Терзић је левом ногом с леве стране извео корнер, лопта је стигла до Блекија Миленковића који је главом упослио Луку Јовића, а овај је у стилу првокласиних нападача у паду лопту ногом послао право у мрежу.
Српски фудбалер Филип Младеновић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СПОРТ
Из Пољске стално стижу сјајне вести, Пикси ће бити на „слатким мукама“ за Мундијал
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
СПОРТ
Јовић узалуд погодио – Интер славио у „лудом мечу“ у Фиренци /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала