- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Може ли „хеви метал“ да преживи проклетство броја седам?

© AP Photo / Darko VojinovicТренер Ливерпула Јирген Клоп
Тренер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Где год да је радио менаџер Ливерпул харизматични Јирген Клоп је у седмој сезони доживео тотални неуспех. Прича се да га прати проклество седме сезоне, а погађате управо му је седма сезона тренутно на Енфилду и екипа бележи далеко слабије резултате него претходних година.
Шокантан пораз од, до тог тренутка последњепласираног Нотингем Фореста (1:0), натерао је статистичаре и све оне који прате лик и дело Јиргена Клопа, да се подсете какву је прошлост имао са Мајнцом и Дортмундом у седмој сезони, пре него што је 2015. године стигао на Острво.
Клоп је врхунски стручњак, мотиватор и човек који живи и дише фудбал 24 сата дневно, седам дана у недељи и 365 дана у години, али та седма сезона се досад испостављала као вечито кобна по њега, његове клубове и резултате.
Након што је увео Мајнц у Бундеслигу први пут у историји, у седмој сезони клуб је испао у другу лигу, такозвану Цвајту.
Када је Клоп прерастао Мајнц и одлучио да се окуша у Борусији Дортмунд с којој је освојио две титуле првака државе и играо финале Лиге шампиона, у седмој сезони је екипа са Вестфалена завршила на далекој седмој позицији на табели. Није било Европе, што је до тада било практично нешто што се подразумева.
Уследио је трансфер у, по многима, најјачу лигу света. Долазак Немца на Острво почео је да мења ствари и стигли су резултати Ливерпула. Наравно, потрошене су озбиљне своте новца за тако нешто, али је стигла титула првака Премијер лиге која се чекала дуже од 20 година.
Освојио је Клоп и Лигу шампиона са "редсима", играо је још два финала у којима је поражен, али је сада у чувеној седмој сезони екипа доживела велики број неуспеха.
После 11 одиграних кола Премијер лиге Клопов „хеви метал“ не звучи исто и не личи на себе. "Зарибали" су, што потврђује тек седмо место на табели и само 16 освојених бдова, чак 11 мање од лидера Арсенала, који има и утакмицу мање.
Редси су претрпели већ три пораза од којих је последњи стигао од Нотингем Фореста минималним резултатом.
Остаје да се види да ли ће Хирген Клоп и његов „хеви метал“ успети да изгбегну проклество које прати Немца у седмој сезони или ће доћи до растанка...
Српски фудбалер Никола Миленковић у дресу Фиорентине - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СПОРТ
Српски мат из три потеза засенила је фудбалска бољка /видео/
Српски фудбалер Филип Младеновић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СПОРТ
Из Пољске стално стижу сјајне вести, Пикси ће бити на „слатким мукама“ за Мундијал
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Оренбург - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
СПОРТ
Јокановић и Динамо владају Москвом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала