- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упућује писмо УН због провокације Кијева „прљавом бомбом“

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаЗастава УН испред седишта Уједињених нација у Њујорку
Застава УН испред седишта Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Русија планира да упути генералном секретару УН Антонију Гутерешу писмо у вези са провокацијом коју припрема Кијев уз коришћење „прљаве бомбе“, написао је на Твитеру први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.
Како су саопштили извори из разних земаља, укључујући и Украјину, кијевски режим припрема на територији своје земље провокацију која ће бити повезана са експлозијом „прљаве бомбе“ – нуклеарне муниције мале снаге.
Циљ провокације је да се, према наводима извора, Русија оптужи да је употребила оружје за масовно уништење и да се на основу тога покрене снажна антируска кампања.
Извори су навели да је под руководством западних ментора Кијев већ приступио реализацији тог плана. Руководству Источног планинско-руднопрерађивачког комбината у граду Жуте Воде у Дњепропетровској области, као и Кијевског института за нуклеарна истраживања, постављен је задатак да израде „прљаву бомбу“, а посао је већ у завршној фази, наводе извори.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је 23. октобра разговарао телефоном с француским колегом Себастијаном Лекорном и турским колегом Хулусијем Акаром и пренео им своју забринутост због могућности да украјинске снаге изведу провокацију уз употребу „прљаве бомбе“.
„Печурка“ после детонације „Цар бомбе“ 1961. године - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Специјална операција у Украјини
Руска војска у приправности у случају експлодирања украјинске „прљаве бомбе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала