- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Ради се на детаљима пројекта гасног хаба, продаја гаса кључно питање

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЦрвени трг у Москви
Црвени трг у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Детаљи изградње гасног хаба на територији Турске се разрађују, а један важан део пројекта повезан је са питањима продаје гаса, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Заинтересованост обе земље за изградњу гасног хаба истакнута је током недавног сусрета двојице председника у Астани, на детаљима се ради. Знамо да се веома важан део пројекта односи на продају гаса. У складу с тима како то питање буде разрешено биће познате и контуре хаба“, рекао је Песков новинарима.
Песков је додао да је сарадња између Турске и Русије у гасној сфери питање о којем се дискутује на највишем нивоу, али и другим.
Према речима Пескова, у Кремљу не виде никаквог основа за страховања да би Турска могла да злоупотреби свој положај на тржишту гаса.
Портпарол Кремља коментарисао је и изјаву чешког министра о томе да Европа треба да одбије да купује руски гас преко хаба у Турској, истичући да Европу не чини само Чешка и да друге земље могу имати и другачији став.
Подсетимо, чешки министар индустрије и трговине Јозеф Сикела рекао је за турске медије да Праг очекује да Европа неће куповати руски гас у хабу у Турској. Такође је додао да се у Европи води озбиљна дискусија о испорукама гаса и нафте и да је увоз из Русије представља проблем.
Компресорска гасна станица за гасовод Турски ток - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
СВЕТ
Турска и Русија постигле принципијелни споразум о гасном хабу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала