- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Швајцарска Влада признала: Запад не успева да изолује Русију

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINI Застава Швајцарске
Застава Швајцарске - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Швајцарска Влада признала да је свет постао мултиполарни и као последица тога Запад не успева да изолује Русију. У извештају о политици неутралности, швајцарска Влада је подсетила да девет држава, које су чланице Г20, нису одобриле антируске санкције које су увеле западне земље у вези са специјалном војном операцијом Русије у Украјини.

„Свет је постао мултиполарни. У том контексту је рат у Украјини делимично модификовао постојећу регионалну динамику, створивши нове зависности и нове везе, између осталог, посебно оне које се тичу снабдевања енергијом и безбедности хране“, наводи се у извештају.

У Влади Швајцарске су подвукли да у Африци, на Блиском и Средњем Истоку, као и у Азији, многе земље не желе да се прикључе једној или другој светској позицији, већ очекују да ће имати шире поље за политички маневар из кога ће извући економске предности.

„То такође означава, да изолација Русије није толико озбиљна у свету, колико у Европи“, констатовала је швајцарска Влада, подсећајући да су на акције Русије према кијевском режиму санкцијама реаговале углавном западне земље, а да девет држава чланица Г20 није употребило санкције.

После почетка специјалне операције у Украјини, Запад је повећао притисак санкцијама на Русију, што је довело до повећања цена електричне енергије, горива и хране у Европи и САД. Председник Русије Владимир Путин је изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, a санкције су изазвале озбиљан удар на целу светску економију. Он сматра да је главни циљ Запада погоршање живота милиона људи.
Црвени трг у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
РУСИЈА
Песков: Колективни Запад украо много имовине Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала