- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: Пентагон подстиче русофобичне хакерске нападе

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаНапад интернет вируса на компјутерску мрежу
Напад интернет вируса на компјутерску мрежу - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Пратите нас
Пентагон и Агенција за националну безбедност САД подстичу русофобију међу међународним хакерима, изјавио је заменик руског министра спољних послова Олег Сиромолотов у интервјуу за Спутњик.
„Пентагон и Агенција за националну безбедност САД се хвале да спроводе офанзивне операције и против других независних држава под изговором заштите 'демократије', људских права. Подстичу русофобију међу интернационалним хакерима“, оценио је он.
Сиромолотов је такође додао да САД укључују и западне монополе у спровођење агресивних планова. Према његовим речима, у првим редовима је неславни „Мајкрософт“ који интересима САД подређује дигиталну независност држава и тиме доприноси потенцијалној реализацији хакерских операција.

Од почетка специјалне операције у Украјини, повећани сајбер напади

Сиромолотов је истакао да су са почетком специјалне операције у Украјини значајно повећани сајбер напади на руске информационе ресурсе и инфраструктурне објекте. Он је нагласио да се диверзије спроводе превасходно из земаља Северне Америке и Европске уније.
Скренуо је пажњу да је „легло злонамерне активности уз примену информационо-комуникативних технологија и Украјина, њен дигитални потенцијал, који је под контролом САД и њихових савезника“.
Са друге стране, Сиромолотов је нагласио да САД узалуд покушавају да подрију информациони суверенитет Русије.
Дипломата је закључио и да руски надлежни ресори располажу свим могућностима за обезбеђење поуздане заштите информационог простора земље.
Раније је специјални представник председника Русије за међународну сарадњу у области информационе безбедности Андреј Крутских изјавио да хакери повећавају број напада на Русију, сваке има недеље стотине хиљада диверзија, углавном из Северне Америке, земаља-чланица Европске уније и Украјине.
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
РУСИЈА
Бесни хибридни рат, Русија планира формирање сајбер војске
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала