- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Нада умире последња“: Песков о повратку замрзнутих златних и девизних резерви

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, одговарајући на питање да ли се Русија нада да ће вратити златне и девизне резерве које је Запад замрзнуо, рекао да нада умире последња.

„Пошто се ради о међународној крађи, кршења свих међународних права и закона, наравно, да ћемо наставити да се борити за наше интересе. Нада умире последња“, изјавио је Песков.

Раније је европски комесар за владавину права Дидје Рејнолдс рекао да сматра да замрзнуте златне резерве Русије у висини од 300 милијарди евра могу бити сачуване као гаранција док не почне обнова Украјине у којој ће и Русија учествовати.
Гувернерка Централне банке Русије Елвира Набиулина саопштила да је услед западних санкција замрзнуто око 300 милијарди долара златних резерви земље.
После почетка специјалне операције у Украјини, Запад је повећао притисак санкцијама на Русију, што је довело до повећања цена електричне енергије, горива и хране у Европи и САД. Председник Русије Владимир Путин је изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, a санкције су изазвале озбиљан удар на целу светску економију. Он сматра да је главни циљ Запада погоршање живота милиона људи.
Црвени трг у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
РУСИЈА
Песков: Колективни Запад украо много имовине Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала