- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Апсурд! Новака саботирају целе године, а Британац га напао: Није праведно да игра у Торину

© MARCO BERTORELLOНовак Ђоковић Камерун Нори
Новак Ђоковић Камерун Нори - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, српски тенисер успео је да се квалификује на Завршни Мастерс у Торину јер је освојио потребне поене у Астани и Тел Авиву, али и јер је претходно освојио Вимблдон. Иако је Новак место у Торину обезбедио према правилима, Камерон Нори, британски тенисер, оштро се побунио јер сматра да је српски тенисер „привилегован“.
С обзиром да Новак Ђоковић није могао да игра на два Гренд слема (Аустралијан Опен, УС Опен) и четири Мастерса ( Индијан Велс, Мајами, Синсинати, Канада) упитно је било да ли ће српски тенисер моћи да обезбеди место међу осморицом најбољих у сезони на Завршном Мастерсу у Паризу.
Трофеј са Вимблдона требало је да значи да се Новак квалификовао за Торино, али је српски тенисер званично постао учесник Завршног Мастерса тек након освајања турнира у Тел Авиву и Астани.
Према правилима АТП-а сваки тенисер који освоји Гренд слем аутоматски постаје учесник Завршног Мастерса, а поводом тога се оштро побунио Камерон Нори, који сматра да је Новак привилегован јер се ове године на Вимблдону нису додељивали поени.
„Новак се очигледно квалификовао са Вимблдона, тако да то изгледа мало чудно. Не знам да ли је то правило било и раније, али ми делује неправедно. Ваљда и за Ника Кирјоса. Изгубио је финале и није добио ништа“, рекао је љути Нори.
Британац је на Вимблдону поражен управо од Ђоковића у полуфиналу због чега је вероватно посебно љут јер што није добио бодове и није успео да се квалификује на Завршни Мастерс.
Поводом изјаве Норија огласио се и АТП који је указао на то да иако се бодови нису доделили остала правила која важе за све Гренд слемове важила су иза Вимблдон.
„Уклањање бодова на овогодишњем Вимблдону било је пођеднако према свим играчима и није се сматрало да су потребне даље промене правила у вези са статусом такмичења. Сваки играч који се ове године такмичио на Вимблдону и другим Гренд слемовима имао је прилику да се квалификује за Торино према квалификационом правилу за гренд слемове“, поручио је АТП.
Ник Кирјос је такође био љут што му се бодови из финала Вимблдона нису рачунали због чега није обезбедио место у Торину, али ниједног тренутка није био љут због Ђоковића.
Пол Мекнеми, бивши аустралијски тенисер, стао је у одбрану Ђоковића и покушавао да објасни Норију да је српски тенисер своје место обезбедио према свим правилима и протоколу.
„Жао ми је Кам, али то правило постоји од 2000. године“, написао је славни Аустралијанац.
Нори се пласирао у друго коло Мастерса у Паризу победом над Миомиром Кецмановићем, док Новак Ђоковић излази на терен не пре 16 часова против Максима Кресија.
Жил Симон - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Британац му уништио каријеру, али челични Француз је направио чудо! Дошао да се опрости, па победио
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
СПОРТ
Изненађење за Новака! Италијан испао од квалификанта, мораће преко Руса!
Роџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
СПОРТ
Новак проговорио о опроштају: „Те ноћи није било ривалства“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала