- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Фестивал руског филма: Руска душа за српску публику

© Tanjug / TARA RADOVANOVICПремијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем
Премијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Прошлог викенда у главном граду Србије по први пут је одржан Фестивал руског филма који од 2020. године организује компанија Роскино уз подршку Министарства културе Руске Федерације.
За три дана МТС Дворану у Београду посетило је више од 1.200 људи, а највеће интересовање публике изазвала је комедија „Желим да се удам“ са Милошем Биковићем.
Српски гледаоци су видели и комедију „Младић“, трилер „Сама“ заснован на истинитим догађајима, бајку „Коњић Грбоњић“ и анимирани филм „Фиксизи против ракоботова“.
Сала је била дупке пуна на свим пројекцијама, преноси Танјуг.
Један од филмова, комедију „Младић“, публици је представио редитељ Александар Фомин.
Редитељ Александар Фомин каже да носи изузетне успомене са Фестивала Руског филма у Београду.

„То је мој први дугометражни филм у својству редитеља и први пут да мој филм гледа публика у страној земљи, тако да сам био јако узбуђен. Публика је срдачно дочекала мог 'Младића', сала је била препуна, људи су се смејали, аплаудирали – било је одлично. Приликом разговора са публиком скоро да ми нису постављали питања, углавном су се захваљивали. Многи су говорили да би желели да чешће гледају руске филмове. Један човек је рекао да се у филму 'Младић' осећа руска душа и да је та прича јако блиска српској публици. Сигуран сам да имамо пуно сличности, и зато се сваки заиста искрени филм руски или српски може допасти публици у нашим земљама“, казао је Фомин.

Глумац Милош Биковић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
КУЛТУРА
Комедија „Желим да се удам“ са Милошем Биковићем на Фестивалу руског филма у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала